Легендата на световно кино Марлон Брандо днес щеше да навърши

...
Легендата на световно кино Марлон Брандо днес щеше да навърши
Коментари Харесай

100 години от рождението на Марлон Брандо

Легендата на международно кино Марлон Брандо през днешния ден щеше да навърши 100 години. Той е една от най-енигматичните и авторитетни фигура в Холивуд. Неговият гений, еластичност и нетрадиционен метод към авторството трансформират напълно филмовата промишленост и оставят трайна следа върху генерации артисти.

Марлон Брандо е най-младият артист, спечелил премията на Академията за най-хубав артист. Тогава той е на 30 години, а филмът, в който взе участие, е „ На брега “.

Брандо е активист за цивилен права. Той подкрепя движението на афроамериканците и взе участие в митинги и манифестации.

Отказва ролята на Дон Корлеоне в " Кръстникът " няколко пъти. Точно тази роля обаче се трансформира в емблематична за него.

Когато печели " Оскар " точно за нея, в знак на митинг против отношението към коренните американци във филмовата промишленост, Брандо изпраща Сачейн Литълфеатер да откаже статуетката от негово име и да прочете изказване по тематиката.

Брандо е удивен от индианската просвета и обичаи, учи езиците им и даже осиновява индиански деца.

Актьорът е прочут със своята бунтовническа и непредсказуема природа. Той постоянно влиза в конфликти с режисьори и продуценти, настоявайки за промени в сюжетите и импровизирайки репликите си по време на фотосите. 

Харизмата на Брандо е толкоз мощна и органична, а геният му - толкоз огромен, че артистът остава една от най-големите следи в историята на седмото изкуство и трансформира живота на доста създатели, докоснали се до него. Неговото великолепие се простира надалеч оттатък достиженията на екрана заради правилата и етиката му. Затова той посвещава и част от живота си на дейна акция на отбрана на човешките права и природата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР