Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи голямо признание от друг

...
Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи голямо признание от друг
Коментари Харесай

Балъков в отбор на века на Щутгарт с трима световни шампиони

Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи огромно самопризнание от различен някогашен футболист, който има същия статут за немския клуб.

Настоящият основен управител на Етър попадна в тима на века на “швабите”, който Ханзи Мюлер образува за вестник “Билд”. Както изданието вярно отбелязва, и самият Мюлер, който 13 година носи екипа на Щутгарт, би трябвало да бъде в него, само че той, естествено, не се е показал.

Балъков е определен измежду най-хубавите халфове във към този момент 125-годишната история на “швабите”. Пред “Билд” Мюлер разяснява избора си по този начин: “Красимир Балъков за мен е емблемата на магическия триъгълник, който беше талантлив.”

Българинът оформи въпросния триъгълник дружно с Джоване Елбер и Фреди Бобич след идването си в Щутгарт през лятото на 1995 година от Спортинг (Лисабон). Офанзивното трио направи суператрактивна играта на “швабите”, а това се осребри със спечелването на купата на Германия през 1997 година

В идеалния състав на Щутгарт с изключение на Балъков влизат трима международни първенци.

Това са Гуидо Бухвалд и Юрген Клинсман, които завоюваха с бундестима мондиала през 1990 година в Италия, и Сами Кедира, триумфирал с Германия преди 4 година в Бразилия.

Останалите в тима на Мюлер са: вратарят Савицки и Бордон, Фьорстер, Шлинц, Какау, Гомес и Гайгер.
" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР