Легендата на MotoGP Валентино Роси, който през тази година ще

...
Легендата на MotoGP Валентино Роси, който през тази година ще
Коментари Харесай

Валентино Роси ще вземе решение дали да продължи кариерата си, след 6-7 състезания

Легендата на MotoGP Валентино Роси, който през тази година ще се състезава за екипа на Petronas Yamaha SRT, ще вземе решение дали да продължи своята кариера и през 2022 година след първите няколко надпревари през актуалната акция. Това съобщи неговата дясна ръка Учио Салучи.

Въпреки че ще кара за отбора на Petronas Yamaha SRT, Доктора ще продължи да се употребява с цялостна заводска поддръжка от страна на японския производител. Договорът му с малайзийския тим е единствено за една година. съгласно ръководителя на заводския отбор на Yamaha Лин Джарвис, това се дължи на обстоятелството, че Patronas SRT и Yamaha към момента нямат подписано съглашение за продължение на съдействието между тях след края на 2021 година.

Самият Роси съобщи преди старта на сезон 2020, че ще вземе решение за продължаването на кариерата си след първите 6-7 съревнования, само че поради забавения старт на акцията той подписа с Petronas Yamaha SRT още преди старта на сезона. Сега Селучи съобщи, че Роси ще направи същото и през тази година.

„ Всичко зависи от първите няколко надпревари. След 6-7 старта ще забележим дали още се забавлява и какъв брой конкурентно кадърен е. В този миг той ще реши дали ще кара и през 2022-а, или ще окачи каската “, сподели Селучи пред Sky Italia.

Ако Роси реши да постави завършек на своята кариера след Гран При на Валенсия през ноември, той най-вероятно ще остане част от падока, само че в ролята на екипен началник. През тази година неговият тим VR46 ще взе участие в MotoGP с един мотор, който ще бъде ръководен от полу-брата на Доктора – Лука Марини.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР