Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе избран за селекционер

...
Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе избран за селекционер
Коментари Харесай

Райън Гигс е новият селекционер на Уелс

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе определен за селекционер на националния тим на Уелс. Новината бе доказана от локалната футболна федерация посредством известие в обществените мрежи.

44-годишният Гигс заменя на поста някогашния ментор на „ драконите “ Крис Колман, който напусна, откакто не съумя да класира отбора за Световното състезание в Русия.

Преди няколко седмици Гигс показа, че за него би било чест да води националния отбор на родината си. Той има 64 мача за Уелс като футболист, само че до момента не е водил нито един клуб в мениджърската си кариера, с изключение на четири мача отпред на Манчестър Юнайтед в края на сезон 2013/14. След това уелсецът бе помощник на Луис ван Гаал в продължение на две години, само че си потегли от " Олд Трафорд " след идването на Жозе Моуриньо през лятото на 2016-та година. Гигс бе свързван с доста клубове от Висшата лига, като води диалози с управлението на Суонзи предишното лято, само че в последна сметка не пое нито един тим.

" Горд съм, че ми бе оказана достойнството да повеждам националния тим. За мен е огромно предизвикателство преди идните мачове за Лигата на нациите и квалификациите за Евро 2020. Нямам самообладание да стартира работа. Нетърпелив съм да стартираме подготовка с играчите за значимите срещи, които ни предстоят по-късно през годината ", показа легендата на " алените дяволи ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР