Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкри, че той и

...
Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкри, че той и
Коментари Харесай

Гари Невил: С Гигс накарахме Рууни да се извини, че поиска да напусне

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкри, че той и Райън Гигс са споделили на Уейн Рууни да се извини на тима, че е изискал да напусне „ Олд Трафорд “ през 2010 година. Големият голмайстор на„ алените дяволи “ прекара 13 сполучливи години в клуба, печелейки пет трофеи във Висшата лига, само че престоят му не постоянно е бил толкоз спокоен. Бившият британски национал е бил декларирал през октомври 2010 година, че не е получил уверениято, което е желал да види по отношение на бъдещето на състава и е изискал да напусне. Все отново, единствено 48 часа по-късно, той подписа и новия си контракт.

„ Един епизод с Уейн Рууни беше забавен, когато пусна това изказване два часа, преди да излезем да играем. Помня, че аз и Райън [Гигс] бяхме старши играчи по това време и говорихме с него ден на идващия ден, с цел да се извини на останалите играчи в състава и той го направи, в случай че би трябвало да съм почтен. Той е почтено момче, само че беше твърдоглав. Когато Уейн направи това, мислех, че това е краят за него и това ще е всичко, мениджърът ще го остави отвън игра за идващите няколко месеца. И тогава беше разгласен и новия му контракт и всички бяхме “, показа Гари Невил.

Това обаче не беше единственият случай в връзките на Рууни с именития управител Сър Алекс Фъргюсън. Рууни изиска да напусне клуба още веднъж единствено три години по-късно през 2013 година. Той обаче напусна чак през 2017 година и се завърна в родния си клуб Евертън.

Невил призна, когато Рууни е дошъл при „ алените дяволи “ на едвам 18-годишна възраст, те са знаели, че са взели специфичен състезател.

„ Играх с него за Англия и знаехме, че имаме състезател от международна класа. [Той беше] смел и заплашителен за противнците и притежаваше всичко, което бихте желали от футболист “, сподели още Невил.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР