Легендата на Левски Стефан Аладжов сподели пред Тема Спорт очакванията

...
Легендата на Левски Стефан Аладжов сподели пред Тема Спорт очакванията
Коментари Харесай

Стефан Аладжов: Левски има сили, но Лудогорец в последните мачове играе много добре

Легендата на Левски Стефан Аладжов показа пред " Тема Спорт " упованията си за мача за Суперкупата. Рекордьорът по мачове за сините уточни по какъв начин би трябвало да подходи отборът на Станимир Стоилов против разградчани и приказва за мощните страни на орлите. Той сподели и какво липсва на столичани от началото на сезона.

Г-н Аладжов, има ли Левски силите още веднъж да се опълчи на Лудогорец и да завоюва Суперкупата на България?

- Сините имат сили, само че Лудогорец в последните мачове играе доста мощно и ще бъде сложен дуел. Лошото е, че Станимир Стоилов няма да може да разчита на Ноа Сонко Сундберг. Мъри ще би трябвало да прави рокади в отбрана, а шведът стоеше доста устойчиво в последните срещи и държеше защитата. Надявам се Левски да победи. Дано публиката още веднъж помогне на тима, в което не се колебая.
 Ивелин Попов ще бъде употребен като жокер от Стоилов и против Лудогорец
Ивелин Попов ще бъде употребен като жокер от Стоилов и против Лудогорец

Опитният плеймейкър дава решителен пас на всеки 30 минути

Сините влизат в дуела след две победи в шампионата. Смятате ли, че отборът се намира към този момент в по-добра психическа кондиция?

- Да, реализираха се победи след елиминирането от Хамрун. Във Враца мъчно се играе и хубавото е, че сините завоюваха. Може би оказа помощ малко и това, че домакините останаха рано с човек по-малко. Но Левски има три отсрочени дуела против сложни съперници като Лудогорец, Черно море и Славия. Трябва да се мисли мач за мач. Лошото е, че сините мъчно означават от основаните обстановки. Не знам какъв брой корнера се извършиха и единствено един гол произлезе от тях - на Андриан Краев против Ботев Враца. Чувам, че се упражняват статичните положения, и нека се подобрят нещата в този аспект. Мъри непрекъснато приказва за проблемите в завършващата фаза и съм сигурен, че се работи крепко и в тази тенденция.

Как би трябвало да подходи Левски против Лудогорец в четвъртък?

- Необходимо е да работи по този начин, както в предходните мачове против разградчани и тези с ПАОК. Няма какво да си кривим душите - сега Лудогорец е най-хубавият тим в България, само че не е невероятно да ги победиш. Сините би трябвало да ги притиснат от първата минута. Това ще бъде най-хубавият вид. Труден мач и каквото сабя покаже. Спечелването на този трофей ще бъде и за самочувствие на сините.

Триумф за Суперкупата ще може ли да окрили Левски в борбата за купата?

- Рано е да се каже. Споменах нагоре за отсрочените мачове, които са гостувания и ще са доста сложни. В цялото състезание няма слаби тимове и всеки може да те изненада. Нека да забележим какво ще стане в четвъртък, а по-късно ще стискаме палци за идващите дуели.

Върху кои мощни страни на Лудогорец би трябвало да се концентрира Левски?

- Просто целият им тим е мощен. Притежават равностойни запаси, което им оказва помощ доста. Виждаме, че вършат и качествени прехвърляния - в този момент взеха от Нидерландия нов бранител. Играха 120 минути против Жалгирис преди мача с Черно море, само че демонстрираха, че като че ли не им се е отразило. Ще бъде доста мъчно на Левски, само че съм сигурен, че Станимир Стоилов доста добре знае по какъв начин да подходи в този мач.
 Билал Бари под въпрос за Суперкупата
Билал Бари под въпрос за Суперкупата

Мачът е в четвъртък
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР