Легендата на Левски и на българския футбол Наско Сираков разби

...
Легендата на Левски и на българския футбол Наско Сираков разби
Коментари Харесай

Наско Сираков разби съдийството на Левски – Лудогорец

Легендата на Левски и на българския футбол Наско Сираков разруши на пух и прахуляк съдийството на дербито Левски – Лудогорец (0:0) в сряда вечерта. В предаването „ Тази заран “ по „ Би Ти Ви “ членът на Изпълкома на БФС разгласи за три безумни неточности на реферите единствено до 20-ата минута на мача. Той призна, че „ сините “ стартират да надигат глава, има позитивни неща, само че към момента са надалеч от положението, в което би трябвало да бъде Левски.

„ Вчера нетипично за българския футбол имаше феноменална атмосфера на стадион „ Георги Аспарухов “. Имаше два тима с големи упоритости. Постарах се, като се върна вкъщи, да виждам и повторенията по малкия екран. До 20-ата минута има три безумни съдийски неточности. Игра с ръка на Анисе в наказателното поле на Левски, продължава да играе по-късно, пробва се да вкара гол. Задължително жълт картон. След три минути прави недодялан фаул – получава жълт картон. Контраатака на Левски, фаул на Дяков, или против Гомес, или против Вутов, още веднъж предизвестие единствено. След това Дяков получава резонния жълт картон и в 20-ата минута към този момент тази обстановка с Натанаел, която не би трябвало да се случва във футбола, тъй като има два удара в границите на секунда. Удари с лакът и пестник в лицето на Вутов, което от аероплан се вижда, че е типичен червен картон. Страничният арбитър алармира, дава се жълт картон. Оттам нататък към този момент няма смисъл да се разисква идващите 60-70 минути какво се е случило и по какъв начин е било съдийството “, съобщи Сираков.

„ Тук желая да кажа, че в случай че ме бяха попитали преди мача, кой арбитър би трябвало да свири, аз щях да кажа Никола Попов. Защото считам, че той е сега най-хубавият. Има едно мощно качество – безкористен е. Не споделям дали съдийството е целеустремено. Казвам това, което видях. Но това са неща, които въздействат извънредно доста на българския футбол. Най-страшното е, че виждам в последните години, че това е наклонност на мачовете с Лудогорец. Аз знам, че в този момент там ще се появяват 10 блюдолизци, които да ми дават отговор, само че Лудогорец в никакъв случай не се е оплаквал от съдиите в тия дербита. То не бяха мачове с Левски предходната година, с ЦСКА, финали за Купата, финали за Суперкупите. Всички тимове пропищяха от съдиите. Това не може да бъде инцидентно. Тук би трябвало да се замислим “, разяснява членът на управата на футболната централа.

„ Винаги, когато някой тим по някакъв метод, в някаква обстановка, понадигне глава, и е подготвен да съперничи и да оспори това предимство в последните години на Лудогорец – му биват подрязана крилата. Поне това е наклонността, която аз виждам. Мога да извадя 100 образеца. Левски почва да надига глава. Левски още не е в това положение, в което би трябвало да бъде, само че се виждат извънредно доста позитивни неща и не може да се стопира по този метод. А и това отчаяние, което изпитаха тези 16, 17, 18-хиляди на стадиона “, разгласи някогашният национал.

„ През последния един месец организирах няколко диалога със Спас Русев. Доволен съм от това, което се случва в Левски. Подкрепям решенията на управлението. Първо – публиката през вчерашния ден беше на стадиона. Второ – през последния един месец господин Русев взе нещата по селекцията в свои ръце, макар че това не е негова работа. Преди един месец питах кой е довел част от новите футболисти в Левски, тъй като е за пандиза. Аз сега съм благополучен и удовлетворен от това, което сега се случва в клуба. Доведоха се едни положителни футболисти, пристигна един треньор, който е доста по-добре от това, което виждаме в нашата сивота. Има позитивни неща, които би трябвало да се оценят. Затова съм и на стадиона. Нека всички са спокойни, не съм се засилил да се връщам в Левски “, призна Наско Сираков.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка
 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР