Легендата на Левски Емил Спасов заяви пред Мач Телеграф“, че

...
Легендата на Левски Емил Спасов заяви пред Мач Телеграф“, че
Коментари Харесай

Емил Спасов за за проблемите на Левски: Липсва солта на футбола, а едно ястие без сол не е вкусно

Легендата на Левски Емил Спасов съобщи пред „ Мач Телеграф “, че на „ сините “ им липсва „ солта на футбола “, като засяга головете от създаваните пред противниковата врата положения.

„ Както в последно време се случва, по този начин стана и в срещата с Локомотив Пловдив. Отборът не играе неприятно, само че пропуща доста положения и в последна сметка не съумява да завоюва. Основната причина да не печелим е неумението да вкарваме голове. Имаше 4-5 чисти голови обстановки, само че не съумяха да ги осъществят. Това се случва всеки мач “, сподели Спасов пред „ Мач Телеграф “.

„ Нападателите би трябвало да работят доста в завършващата фаза. Не е обикновено да изпускаш толкоз доста. На всеки може да се случи да изпусне състояние или две, само че при нас се трансформира като че ли в нещо нормално… Във всеки един дуел се пропиляват няколко преференциални положения, а като се случва по този начин, един тим няма по какъв начин да върви напред. Става въпрос за завършека на нападенията, тъй като до такава степен нещата са добре. Вижда се скорост и техника, само че ударът в 90% от ситуациите е в навън “, съобщи Спасов.

„ Мъри го споделя непрестанно. Аз мисля, че може да се поработи повече върху това нещо и макар че пропуските тежат на всеки, изключително на футболистите, които ги вършат, би трябвало да се излиза от състояние. Вярвам, че в края на краищата ще подобрят играта си в нахлуване и ще стартират да бележат. Всички разновидности, които Стоилов употребява, щяха да са надалеч по-ефективни, в случай че имахме централен нападател. Просто нямаме подобен. Трябва да се притегли, само че пък липсват средства “, разяснява Емил Спасов.

„ Не бих споделил, че Бари липсва изключително, тъй като при него обстановката беше същата. И той пропуща, както всички останали. Единственото негово позитивно качество, което би трябвало да разпознаваем, е неговата безрезервност, борбеност и игра за тима. Не може да приказваме за игрова рецесия в Левски. Играта не е неприятна, в противен случай - добра е. Играят вярно и пресират, стараят се. Липсва солта на футбола, а едно ядене без сол не е вкусно. Липсват головете, в случай че могат това нещо да го превъзмогнат и оправят, нещата ще се наредят. Дано против ЦСКА 1948 нещата да са по-различни за Левски “, приключи Спасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР