Легендата на хасковския футбол и почетен гражданин на Хасково Костадин

...
Легендата на хасковския футбол и почетен гражданин на Хасково Костадин
Коментари Харесай

Златната единадесетица Коце Латинов е рожденик днес

Легендата на хасковския футбол и почетен жител на Хасково Костадин Латинов Александров, рожденик през днешния ден. Той е роден на 18 юли 1947 година в София. Възпитаник е на школата на Локомотив(СФ). В интервала от 1966 до 1968 година играе за Миньор (Маджарово). След това до 1983 година е във ФК „ Хасково “, където слага връх за клуба с изиграни 449 мача. След 1974 година е капитан на тима. „ Златната единадесетица “, както го назовават спортните почитатели, има в актива си над 160 гола за шампионата в „ А “ и „ Б “ група. През цялата си кариера остава правилен на локалния клуб, отказвайки предложения от елитните софийски тимове.

След бенефиса си през 1983 година е помощник- и старши треньор на ФК „ Хасково “ и ФК „ Асти АБ “ и учител в Спортно учебно заведение „ Стефан Караджа “.

Многократно е награждаван с почетни звания. Носител е на Сребърния знак на град Хасково и Златната значка на Българския футболен съюз. През 1983 година Дружеството за физкултура и спорт в Хасково му присъжда Медал за заслуги – I-ва степен.

Обявен е за почетен жител на Хасково на 27.07.2018 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР