Легендата на френското кино Жан-Пол Белмондо нарушава обичайната си дискретност

...
Легендата на френското кино Жан-Пол Белмондо нарушава обичайната си дискретност
Коментари Харесай

Легендата на френското кино Жан-Пол Белмондо се разкрива напълно

Легендата на френското кино Жан-Пол Белмондо нарушава нормалната си поверителност в автобиографията си " Хиляда живота костват повече от един ", написана в съдействие със Софи Бландиниер.
 
Книгата към този момент е разполагаем на българските читатели.
 
" Тези хиляда живота минаха доста бързо, доста, доста бързо , с ъс скоростта на колите, които карах . Можех да ги преживея единствено един път, без да ги описвам. Но аз съм неутолим и от висотата, която дава времето, ми се ще да поема още веднъж по същия път, по-бавно и в противоположна посока ", споделя артистът.
 
Голямото достолепие на тази автобиография, богата на забавни детайлности, свързани с правенето на кино, цялостна с любопитни епизоди на снимачната площадка и отвън нея, е, че някъде сред редовете ние като че ли виждаме жестовете и мимиките, като че ли чуваме гласа на оня Белмондо, който от филм на филм учи нас, феновете, да бъдем себе си, да се любуваме на живота, да бъдем свободни и да не се боим от нищо в името на тази независимост, означават от екипа.
 
Четейки спомените му - като се стартира с белязаното от войната детство, учебните инциденти, сложните първи стъпки на актьорското занятие и се стигне до славата и върховете на кариерата - с изненада откриваме, че в живота великият артист е таман подобен, какъвто сме го виждали на екрана.
 
Искрен , автентичен , смел , щур, постоянно подготвен да достави наслада на себе си и на другите, разясняват издателите.-->
 
Преподавател по актьорско майсторство произнася строга присъда над ограничения от обичайна мъжка хубост студент: " Вие в никакъв случай няма да държите в прегръдките си жена на сцената или в киното ". Белмондо го опровергава - съчетава с лекост известно и елитарно кино и снима интимни подиуми с най-красивите актриси на планетата. Опровергава и доста критици, които изначало виждат в него надали не смешник, като се издига на гребена на Новата вълна с " До финален мирис " на Годар и през над 50-годишната си кариера работи с най-забележителните режисьори на френското кино - Франсоа Трюфо, Ален Рене, Клод Шаброл, Луи Мал, Жерар Ури, Жак Дере, Анри Верньой, Жорж Лотнер, Клод Льолуш, напомнят от екипа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР