Легендата на баскетболния ЦСКА - Петко Маринов, говори пред събралите

...
Легендата на баскетболния ЦСКА - Петко Маринов, говори пред събралите
Коментари Харесай

Петко Маринов: Футболният и баскетболният ЦСКА бяхме едно голямо семейство

Легендата на баскетболния ЦСКА - Петко Маринов, приказва пред събралите се публицисти във връзка 75-годишнината на най-титулувания футболен в България.

„ Чувствам се прелестно, тъй като виждам доста мои сътрудници, с които сме се уважавали. В ЦСКА бяхме едно огромно семейство и желая да ви кажа, че през днешния ден е годишнината на един огромен клуб, който е огромен в Европа, а освен в България, тъй като с изключение на гордостта ни с нашия футболен тим през годините, ЦСКА вади доста международни и олимпийски първенци “, стартира Петко Маринов.

„ При всяка шампионска купа съм бил горделив, че съм част от ЦСКА. Играхме полуфинал на Купата на Европа. Никога няма да не помни, когато отстранихме Ховентут Бадалона с пет испанци, които бяха в европейския им тим. Там ни победиха с 23 точки разлика, а ние ги отстранихме, откакто ги победихме с 28. Имаше едно предаване „ София – нашата столица “, в което 3 седмици повтаряха последните минути от мача. Това беше в действителност велико “, съобщи баскетболната легенда.

„ Винаги се виждаме с хората от „ алената “ общественост. Едно време баскетбола и футбола бяхме дружно и живеехме доста заедно. Футболистите идваха да гледат мачовете на първия ред. Футболът и баскетболът бяхме едно огромно семейство. Надявам се, в случай че не тази година, следващата година ЦСКА има потенциала да бъде първенец в Националната баскетболна лига “, приключи Петко Маринов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР