Легендата на Барселона и бивш наставник на каталунците Роналд Куман

...
Легендата на Барселона и бивш наставник на каталунците Роналд Куман
Коментари Харесай

Куман: Барселона не ми даде нужното време, Лапорта искаше да се отърве от мен

Легендата на Барселона и някогашен ментор на каталунците Роналд Куман разяснява взаимоотношенията си с президента на испанския гранд Жоан Лапорта и изрази мнението си, че от управлението на клуба не му е било обещано нужното време, с цел да реализира по-добри резултати и триумфи отпред на тима.

“Известно време няма да ме виждате на “Камп Ноу ”, към момента не мога. При този президент не мога да се преструвам, че нищо не се е случило.

Не ми беше обещано времето, което дадоха на новия треньор Чави. Все още е мъчително за мен. Работих с доста контузени играчи. към този момент е здрав, в този момент играе.
 Мароканец е следващият с изтичащ контракт в сметките на Барселона Мароканец е следващият с изтичащ контракт в сметките на Барселона
Клубът настояваше да се съглася с напускането на някои играчи, с цел да се вкарат в ред финансите. Но след това виждаш по какъв начин купуват някого за 55 милиона евро (Феран Торес), малко след напускането на Лионел Меси. Чудиш се дали нещо друго не се случва. Защо Меси трябваше да си тръгне?

Всеки треньор има потребност бордът да му даде време и да прояви самообладание. На мен също щяха да ми харесат новите попълнения. Но аз се веселя за клуба, тъй като нещата в този момент наподобява вървят по-добре. Радвам се и за играчите. Хубаво е да виждаме да демонстрира добър, демодиран футбол. Той е доста първокласен състезател.
 Барселона контракти първото си лятно попълнение Барселона контракти първото си лятно попълнение
Лапорта ми споделяше хиляди пъти, че Чави не би бил неговият треньор, тъй като му липсва опит. Но аз не бях треньорът на Лапорта, имах това чувство от първия миг. Не се получиха нещата сред нас след изборите. Липсваше поддръжката от горната страна.

За мен значимото не бяха парите. Аз в действителност желаех да съумея като треньор в Барселона, да направя всичко по силите ми, само че осъзнах, че Лапорта желае да се отърве от мен, тъй като не бях назначен от него ”, разяснява в изявление за нидерландското издание Algemeen Dagblad Куман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР