Легендата на Барселона Христо Стоичков присъства на пресконференцията на наставника

...
Легендата на Барселона Христо Стоичков присъства на пресконференцията на наставника
Коментари Харесай

Стоичков предложи да замести Меси, ето какво отговори Валверде

Легендата на Барселона Христо Стоичков участва на конференцията на наставника на каталунците Ернесто Валверде преди семейството против Интер от Шампионската лига.

Камата зададе последния въпрос, предлагайки на Валверде да замести контузения Лионел Меси и да играе като ляво крило в утрешната среща. “Не се бях замислял, само че откакто сега си тук, за всеки случай не се отдалечавай”, отвърна му баският експерт.

Старши треньорът приказва и за неналичието на аржентинеца. “Разбира се, че това доста ни въздейства, само че в същото време е предизвикателство за нас да го сменяем. Имаме доста значими мачове и огромни очаквания да се надигнем пред това. Много ще ни липсва Меси през времето без него. Обмислям няколко варианти за негов заместител. Имаме няколко футболисти, които могат да играят там. Може да променим схемата. Сигурно всички спекулират. Предполагам, че и треньорът на Интер го прави, само че няма да му оказвам помощ. Когато имаш толкоз значима липса на състезател, би трябвало да се опиташ да не слагаш цялата отговорност върху един футболист. Трябва да е обща работата, с цел да се усеща неналичието по-малко”.

Той сподели няколко думи и за идния противник. “Очакваме един съперник в най-хубавия му миг през сезона. Който в никакъв случай не се предава и на няколко пъти завоюва такива мачове в последния миг. Това е тим с дух, който те пресира високо и желае да играе в твоята половина. Ще бъде прекрасен мач, с значими три точки. Който победи на следващия ден, ще създадем огромна крачка към идващия кръг”.

Валверде беше запитан и за обстановката на сътрудника си в Реал Мадрид Юлен Лопетеги. “Ние сме в света на футбола и всичко това е един театър. Имам възприятието, че това, което се случва с треньорите, също. Ние сме в тимове като Реал и Барселона, което прави всичко да наподобява по-голямо, в сравнение с е”, добави той. Шампионска Лига 3 кръг, сряда 24 октомври  Барселона 22:00предстои  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР