Легендата на Барселона Христо Стоичков отрази финала за Купата на ...

Легендата на Барселона Христо Стоичков отрази финала за Купата на

Шави спечели Купата на емира на Катар пред погледа на Стоичков, мечтае за Барселона

Легендата на Барселона Христо Стоичков отрази финала за Купата на Емира на Катар, в който тимът, воден от друга басня на Барселона Шави Ернандес Ал Сад победи Ал Раян с 5:4 след дузпи. Редовното време завърши 1:1, само че двата тима оставиха шоуто за наблюдателите за последната секунда. Всичко това се случи пред погледа и на легендата на каталунците от Дрийм тийма на Кройф - Стоичков, който бе уникален делегат на телевизия TUDN. Преди двубоя той се срещна с Дани Алвеш, Антонио Валенсия, Андреа Пирло и Мондрагон, отразявайки това и в персоналния си профил в обществените мрежи със фотография .

Купата на Емира на Катар е футболен турнир, който се играе всеки сезон от 18 отбора от първа и втора дивизия. Най-успешен е Ал Сад, който печели турнира 18 пъти. Турнирът се играе за първи път през 1972 година и е спечелена от Ал Ахли. В Катар бе открит и най-новият стадион за глобалните финали следващата година .

В същото време преди финала наставникът на Ал Сад Шави, който е спряган за предстоящ ментор на Барселона, направи любопитен коментар пред " 20 minutоs " по отношение на опцията един ден да се завърне в Каталуния като треньор на тима. " Моята фантазия е да упражнявам Барселона. Никога не съм го крил. Това е моята цел. Не знам наистина ли това ще стане или не, не знам наистина ли ще имат потребност от мен. В момента съм благополучен в Ал Сад и доста се гордея с това. Ако пристигне оферта, то тя ще бъде оценена. За момента съм благополучен в Ал Сад " , съобщи той.

" По време на срока ми в Барселона и националния тим , постоянно съм се опитвал да оказвам помощ на другите играчи и да ги усъвършенствам . Това е нещо, на което в този момент доста се наслаждавам в новата ми кариера като треньор. Правех го като капитан, а в този момент към този момент - и като ментор . Радва ме развиването на локалните играчи и това да знам, че имам някакъв дребен принос за това " .

" Вярвам, че връзката ми с Катар и с кралското семейство ще остане вечно , тъй като те се отнасят с мен доста добре. Показаха ми доста любов и почитание . Чувствам се доста безценен и това не се не помни . Аз съм признателен човек и смятам, че Катар е оказал помощ на мен и на семейството ми по доста способи . Това е връзка, която ще продължи вечно . Децата ми се родиха тук, в Катар, брачната половинка ми е очарована от страната и всички сме доста щастливи. Вече съм го казвал доста пъти: предстоящият Мондиал ще бъде исторически. Хората ще се изненадат. Първо поради страната и самия Катар, а в следствие и поради инфраструктурата " , прогнозира глобалният шампион с Испания. Той макар че не разяснява предстоящото „ Ел Класико " . Вместо него това направи Алвеш.

Най-титулуваният футболист в света съобщи какво очаква от предстоящото " Ел Класико " на следващия ден от 17:15 ч: " Надявам се играчите да поднесат на почитателите една огромна победа. Не би трябвало да губим в никакъв случай вяра . Барселона е марка и този клуб постоянно ще бъде популярен . Трябва да се преодолеят трудностите с убеденост . Винаги упованията преди " Ел Класико " са огромни . Цяла седмица преди мача живееш с тази мисъл. Преживял съм доста положителни моменти. Победите с 5:0 и 6:2 бяха вълшебни освен поради резултатите, а и поради маниера ни на игра. Бяхме тим , който правеше всичко елементарно и идеално и хората се наслаждаваха " . Каталунците са на седмо място с 15 точки, а Кралете са втори с две повече.

Източник: cross.bg