Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че за него

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че за него
Коментари Харесай

Стоичков: Дано върнат спортните паралелки в училищата

Легендата на българския футбол Христо Стоичков съобщи, че за него е сбъдната фантазия да има нещо свое в Пловдив. Носителят на Златната топка за 1994 година откри магазин на своя фешън бранд в един от комерсиалните центрове в града. Той уточни, че постоянно е имал специфична връзка с Пловдив. 

„ Пловдив ми е на сърце. Аз съм маричанин. Това няма по какъв начин никой да ми го вземе. Винаги съм симпатизирал на пловдивския футбол, тъй като той постоянно е давал огромни футболисти, а и огромни спортисти – олимпийски, международни и европейски първенци “, съобщи Стоичков пред медиите.

На церемонията по откриването на магазина участваха и доста митове на пловдивския футбол, измежду които Петър Зехтински, Марин Бакалов, Славчо Хорозов, Запрян Раков, Атанас Пашев, Костадин Костадинов, Георги Георгиев и Трифон Пачев.

„ Играл съм с тях, мечтал съм да ходя по техния път. Не е загадка, че Петър Зехтински ми е кумир. Аз израснах с тях, вървях по стадионите и си мечтаех един ден да бъда като тях. За жал, по този начин се развиха нещата, че не съумях да играя нито в Ботев, нито в Локомотив. За малко бях в Марица в детските години, само че това не спря моята фантазия. Те са ми помогнали доста, с някои играхме в националния тим, след това сме били съперници, само че си оставаме другари. За мен другарството е доста по-важно от едно съревнование на терена, тъй като то трае единствено 90 минути. За мен значимото е, че останахме другари и до през днешния ден. Хора, които са играли доста преди мен, пристигнаха да ме уважат, което им прави чест. Те са огромни спортисти и огромни персони “, сподели още Стоичков.

Носителят на Златната топка разкри, че се приготвя план за връщане на спортните паралелки в учебните заведения. 

" Да се надяваме, че в скоро време и във всички учебни заведения ще могат да влязат децата да спортуват, тъй като напоследък децата не спортуват. Те нямат това, което ние сме го имали в нашите години – да се върнат спортните паралелки. Направили сме план, който би трябвало да се показа в министерството на образованието и във всички учебни заведения ", разяснява Христо Стоичков.  

След формалното разкриване на магазина имаше проведена и специфична почитател среща, на която всички искащи можеха да вземат подпис и да се снимат с легендата на българския футбол. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР