Легендата на българския футбол, Черно море и ЦСКА Божил Колев

...
Легендата на българския футбол, Черно море и ЦСКА Божил Колев
Коментари Харесай

Божил Колев празнува златна сватба

Легендата на българския футбол, Черно море и ЦСКА Божил Колев и брачната половинка му Анастасия честват златна женитба през днешния ден. Двамата подписват цивилен брак на тази дата преди 50 години и от този момент споделят дружно радостните и сложните моменти в живота. Божил и Анастасия са родители на Божидар и Ана, която ги подари и с внук - Божидар.

„ Благодарение на моята брачна половинка създадохме едно сплотено семейство и го превърнахме в наша цитадела. За мен фамилията е най-голямата ми победа в живота и аз съм благополучен с моята прелестна жена, деца и внуче. Пожелавам си здраве, за мен и обичаните ми хора, и още дълги години да бъдем дружно. Пожелавам и на всички хора да бъдат здрави в тези комплицирани времена за живот и също да честват златни сватби “, съобщи за „ Петел “ Божил Колев.

Той е младеж на Черно море, за чийто внушителен отбор дебютира на 18 години с гол при домакинство на ЦСКА. Три години по-късно Колев към този момент е част от армейците, с които става пет пъти първенец и три пъти притежател на Купата и доближава до ¼-финал в шампионата за КЕШ. За националния отбор има 60 мача и 8 гола и шест пъти го извежда като капитан. На международното състезание през 1974 година играе от самото начало в трите мача на нашите. Заема 18-о място във безконечната международна ранглиста на най-резултатните бранители в националните шампионати със 74 гола.

Бил е три пъти втори и един път трети в анкетата за „ Футболист на годината на България “, като през 2019-а става един от четиримата, получили „ Златна топка от БФС, като футболисти, които не са имали щастието да са №1 на страната, само че са го заслужавали.

Божил Колев е Футболист №1 на Варна за XX век и почетен жител на Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР