Легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева съобщи, че прекратява

...
Легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева съобщи, че прекратява
Коментари Харесай

Мария Гроздева спира със спорта след Токио 2020 |

Легендата на българската спортна пукотевица Мария Гроздева заяви, че приключва спортната си кариера след края на Олимпийските игри в Токио.

49-годишната Гроздева съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция и " 24 часа ", че последният й старт ще бъде на 25 метра малокалибрен револвер на 30 юли в японската столица.

" Това ще бъде последния ми олимпийски и всевъзможен старт. На 30-и затварям куфара и няма да го отворя повече. Казвам сбогом на спорта, на стрелбата ", сподели Гроздева, която е ръководител на Българския стрелкови съюз.

Тя има две олимпийски трофеи на 25 метра револвер от Сидни 2000 и Атина 2004 и общо пет олимпийски медала.

Гроздева през днешния ден записа рекордно за български състезател седмо присъединяване на Олимпийски игри, само че не съумя да влезе във финала на 10 метра револвер, откакто се класира 43-а в квалификациите. Сребро в дисциплината завоюва Антоанета Костадинова.

" Тренировки подготовка, всичко, пробни неповторимо, усещах се доста добре досега, в който не споделиха: " Старт ". Може би огромно предпочитание, подгоних резултат и аз не знам какво, макар че в моята глава е друго. Но то едно мислиш, друго се случва.

Дано да не ми е такова положението на малокалибрения револвер и там да се получат нещата. Обикновно става по този начин, че когато в едната дисциплна не се получи, в другата нещата се случват ", разяснява двукратната олимпийска шампионка в дисциплината от Сидни 2000 и Атина 2004.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР