Легендата на България и Локомотив Пловдив Христо Бонев отправи вълнуващ

...
Легендата на България и Локомотив Пловдив Христо Бонев отправи вълнуващ
Коментари Харесай

Христо Бонев с горещо приветствие за 100 г. футбол в Свиленг...

Легендата на България и Локомотив Пловдив Христо Бонев насочи трогателен привет към футболните хора в Свиленград, които през днешния ден празнуват 100 години от основаването на локалния клуб. Зума няма да може да участва на празника, поради дербито на Пловдив, само че отбор от ветерани на черно-белите ще взе участие в него, с цел да скрепи дългото и огромно другарство сред двата клуба.

Скъпи другари,

Искам от мое име и от името на Локомотив Пловдив най-горещо да Ви поздравя за вековния празник. Свиленград заема изключително място в моето сърце, защото имам доста другари във Вашия град, а в него се е родил и израстнал Мартин Камбуров, който аз обичам като роден наследник. През тези 100 години Свиленград сподели, че обича доста футбола. А Бог се отблагодари за тази обич като пожела във Вашия град да се роди голмайстор №1 на България Мартин Камбуров. Фактът, че Мартин е пристигнал на този свят във Вашия град, а най-големите си триумфи завоюва в Локомотив, приказва за огромното другарство сред двата клуба. Аз обичам Мартин като собствен наследник освен, поради гения и достиженията му, а преди всичко, тъй като и в най-трудните моменти се е посочил като огромен човек.

Разбира се, футболът в Свиленград не е единствено Мартин Камбуров. За да се роди той и да се научи на първите стъпки в обичаната игра, преди него имало доста знайни и незнайни момчета, които са обичали безрезервно футбола. Искрено се имам вяра, че тази традиция ще продължи, тъй като народът е споделил „ Където е текло, отново ще тече “.

Вярвам също по този начин, че момчетата, които ще облекат черно-бялото райе на стадион Колодрума ще показват почтено почтитта на нашия клуб към Вашия. За страдание не мога да участвам на празника Ви, само че със сърцето си съм с Вас.

Искрено ваш: Христо Бонев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР