Легендарният уредник на врачанския вестник „Конкурент“ Явор Иванов-Бъгси, напусна миналата

...
Легендарният уредник на врачанския вестник „Конкурент“ Явор Иванов-Бъгси, напусна миналата
Коментари Харесай

След 25 години! И Бъгси напусна „Конкурент“, Гошо Синдика остана сам като куче

Легендарният организатор на врачанския вестник „ Конкурент “ Явор Иванов-Бъгси, напусна предходната седмица потъващия транспортен съд, научи организация BulNews.
Той е последният от екипа на основателя и първи притежател на изданието Даниел Бузов, който реши да скъса с банкрутиралия ежедневник и то след 25 година работа в него.
Уредникът е този човек, който прави цялата техническа част по изданието, с цел да може то да стигне до печатницата. На процедура без него „ Конкурент “ няма по какъв начин да отиде до сергиите и по тази причина е въпрос на време вестникът да спре да излиза. Така ще бъде комплициран разумния завършек на дългата мъка на вестника, трансфорат в парцал.
След напускането на Бъгси в редакцията остава единствено основният редактор Георги Александров, по-известен в обществото като Гошо Синдика. Дребничкият публицист направи всичко по силите си да затърка „ Конкурент “. Още при завръщането му в изданието демонстративно напусна половината екип, несъгласен с методите му на работа. През идващите години гладко си потеглиха и останалите членове на екипа, с цел да пристигна настоящия миг той да остане самичък като куче в редакцията.
„ Конкурент “ може би е единствената медия в света, в която не работи никой различен, с изключение на основният редактор. По коридорите остана да се мотае единствено шефката на рекламния отдел Мариана Димитрова, която обаче не може да се махне, защото има да получава пари. Тази обстановка не е естествена и по всички правила на бизнеса би трябвало седмичникът да спре да излиза.
След като през 2012 година притежател на изданието стана Делян Пеевски, тиражът му стартира пагубно да пада, с цел да се стигне до унизителните 500 копия на седмица. Очевидно глобеният по закона „ Магнитски “ народен представител от Движение за права и свободи е изгубил интерес към своята облага във Враца и няма кой да налива средства в унищожения вестник.
За Гошо Синдика ще остане историческата роля да удари ключа на редакцията на един от най-влиятелните районни вестници в България. Някога…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР