Легендарният треньор на Милан Ариго Саки призова клуба да продължи

...
Легендарният треньор на Милан Ариго Саки призова клуба да продължи
Коментари Харесай

Ариго Саки: Милан трябва да покаже вяра в Джампаоло, както Берлускони направи с мен

Легендарният треньор на Милан Ариго Саки прикани клуба да продължи да има религия в настоящия си ментор Марко Джампаоло, макар неприятния старт на сезона за “росонерите”.

“Милан на Джампаоло сподели усъвършенстване, което дава очаквания за положително бъдеще. Паоло Малдини съпостави този старт на акцията с моя през 1987 година, когато в края на сезона спечелихме Скудетото. Надявам се това да се повтори. Мога да кажа, че рискуването с Джампаоло несъмнено е по-сигурно от моето през 1987 година Марко е бил треньор в Серия “Ц”, Серия “Б” и Серия “А” години наред. През последните четири сезона неговите тимове надвишиха упованията, практикувайки хубав и атрактивен жанр на игра, който ги направи по-сериозни съперници.
Arrigo Sacchi has urged #ACMilan to keep faith with under-fire Coach Marco Giampaolo. “He’s certainly a more reliable bet than I was in 1987.” https://t.co/OYC0u1TsNb #SerieA pic.twitter.com/CiShz3YRyk
— footballitalia (@footballitalia) 28 септември 2019 година Той извлече най-хубавото от мнозина млади играчи, като потвърди, че е същински преподавател с разсъдък и хрумвания над нормата. В клуба не би трябвало да прибързват. Вместо това, дано покажат религия и обвързаност по същия метод, по който Силвио Берлускони и Адриано Галиани постъпиха с мен. Аз бях никой, само че клубът повярва в мен и концепциите ми, в това число и тези за трансферната тактика за попълнения и продажби. Джампаоло би трябвало да усети уважението на Милан, както беше при мен. Само по този метод той може да доближи своя капацитет - при спокойна и сплотена атмосфера”, разяснява Саки за “Гадзета дело спорт”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР