Легендарният стадион Ноу Камп да се превърне в център за

...
Легендарният стадион Ноу Камп да се превърне в център за
Коментари Харесай

Стадионът на Барселона ще става център за масова ваксинация


Легендарният стадион " Ноу Камп " да се трансформира в център за всеобща имунизация. Това предложиха от районното държавно управление на Каталуния , оповестява БНР.

Секретарят по публично здраве Хосеп Мария Аргимон заяви, че към този момент даже са водени диалози с управлението на клуба. В Испания броят на имунизираните надмина 2 милиона души, а 800 000 от тях са получили и двете дози.

Освен " Ноу Камп " се обмисля и разновидността " Саграда Фамилия " да бъде превърната в център за имунизация. Целта е посредством избор на емблематични за Барселона и света места да се подчертае значимостта на процеса на имунизация.

Въпреки непрекъснато растящия брой на искащи да се имунизират в Испания, към момента 28% от популацията продължава да се колебае. Затова районното държавно управление се пробва да откри метод да убеди каталунците какъв брой жизненоважно е да бъдат имунизирани.

Изчаква се промяната на управлението на футболния клуб " Барселона " на 7 март, с цел да продължат диалозите с новия президент. Времето е уместно, тъй като тогава ще стартира и идващият по-масов стадий на имунизация. В него са включени и всички учители. Според локалните здрави управляващи измежду тях няма такива, които отхвърлят да бъдат имунизирани.

Те нарекоха това „ добра вест ”, тъй като макар трите талази на ковид, които претърпя Испания, от септември до в този момент учениците в Каталуния не са спирали да вървят на учебно заведение.

Честотата падна до 667 случая на 100 000 поданици, само че смъртността остава висока. В опит да ограничи разпространяването на новите варианти държавното управление на Педро Санчес удължи до 2 март ограничаването на полетите от Англия, Бразилия и Южна Африка.

На фона на всичко това притежателите на заведения за хранене, питейни заведения, кафенета и нощни заведения излязоха на митинг и желаеха 8 милиарда и 500 милиона евро директна помощ за това, че не могат да работят обикновено.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР