Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович отново ще бъде старши треньор!

...
Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович отново ще бъде старши треньор!
Коментари Харесай

Люпко Петрович ще бъде отново старши треньор в България

Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович още веднъж ще бъде старши треньор! Сърбинът работи от няколко месеца във втородивизонния Литекс като съветник, само че отрицателната серия на отбора е предиздвикала управлението да направи треньорска промяна. 
Прочетете още
Петрович заменя на поста старши треньор Андрей Андреев. 

За последно Петрович работи във виетнамския Тан Хоа, а през 2022 година и разгласи завършек на кариерата си. Сега за четвърти път ще бъде треньор на Литекс.

Любопитно е, че през май той ще стане на 76 години, което пък го подрежда на четвъртото място в класацията за най-възрастни настоящи треньори в света. 

Пред него са единствено 77-годишните Мирча Луческу, който води киевския Динамо и Еди Рея, който е отпред на хърватския Горица, както и 76-годишният Жезуалдо Ферейра, който води Замалек в Египет.

Петрович беше отпред на Цървена звезда, когато сръбския гранд от Белград завоюва Шампионската лига, която тогава към момента носеше остарялото си име - Купа на европейските първенци.

В България с изключение на Литекс Петрович е бил отпред на Левски и ЦСКА. 

В момента Литекс е 14-ти с 24 точки с равни точки с 15-ия Миньор, който е в рисковата зона, само че ловчанлии са с по-добри индикатори. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР