Легендарният полузащитник и треньор Аспарух Никодимов коментира пред Sportal.bg двете

...
Легендарният полузащитник и треньор Аспарух Никодимов коментира пред Sportal.bg двете
Коментари Харесай

Паро: Всичко в нашия футбол е сбъркано! Бих направил Чочев капитан на националния отбор

Легендарният полузащитник и треньор Аспарух Никодимов разяснява пред Sportal.bg двете загуби на националния тим в европейските квалификации - от Черна гора и Унгария. Специалистът призна, че не е сюрпризиран от провалянето маджарите и добави, че съгласно него Ивайло Чочев има място в националния тим. Според Никодимов 30-годишният полузащитник даже би трябвало да е капитан на държавния отбор.
 Втора загуба за България! Унгарците ни нокаутираха за едно полувреме Втора загуба за България! Унгарците ни нокаутираха за едно полувреме
" Всичко в българския футбол е сбъркано! Не съм сюрпризиран, че паднахме от унгарците. Истината е, че би трябвало да се работи интензивно на всички равнища. Аз станах треньор на 29-30 години. Започнах с деца - знаете, че при мен упражняваха Любо Пенев и Емо Костадинов. Разделях децата на три-четири групи и обикалях ту при едните, ту при другите, следях непрестанно по какъв начин се развиват. Емо беше като оса, пусках него, а и други от неговия набор, при по-големите - при Любо. За да се борят, да се каляват. 
 Гонзо: Борим се да станем първи, до две години националният тим ще е на друго равнище Гонзо: Борим се да станем първи, до две години националният тим ще е на друго равнище
В националния тим се приказва за подмладяване, само че единствено с млади няма по какъв начин да стане. Едно време около нас, младите, имаше фигури като Ването Колев, Жоро Найденов, Кирил Ракаров и други И ти ги гледаш, учиш се от тях, имаш им почитание. Отделно някои на по 17 години към този момент си бяха подготвени за мъжкия футбол - Митата Якимов, Жоро Соколов. Не знам за какво Чочев не го викат в националния тим. Аз освен бих го взел, а бих му дал и капитанската лента. Добър футболист, бележи голове, учтив, сериозен, може да е за образец на младите. Бих го направил капитан. 
 Бербатов: В България има задоволително треньори, които биха се справили по-добре от Кръстаич Бербатов: В България има задоволително треньори, които биха се справили по-добре от Кръстаич
У нас всичко е сбъркано, и освен във футбола е по този начин. В клубовете се взимат играчи от чужбина, само че те не са кой знае какъв брой огромна класа. Оттам българите играят по-малко, всичко е един битпазар ”, съобщи Паро Никодимов.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР