Легендарният Ник Кейв оплю творчеството на изкуствения интелект ChatGPT, помолен

...
Легендарният Ник Кейв оплю творчеството на изкуствения интелект ChatGPT, помолен
Коментари Харесай

Ник Кейв оплю песен на ChatGPT: Пълен боклук

Легендарният Ник Кейв оплю творчеството на изкуствения разсъдък ChatGPT, помолен от почитател да напише нещо в негов жанр, съобщи Агенция Франс Прес.

" Тази ария е отпадък ", сподели Ник Кейв. " Песните се раждат от страдалчество, те са артикул на комплицирана вътрешна креативна битка, а доколкото знам логаритмите не усещат нищо ", написа музикантът в отговор на текста, възложен от негов почитател. 

От стартирането му в края на ноември чатботът ChatGPT, който може да дава подробни отговори по необятен кръг от тематики за броени секунди, провокира интереса на интернет потребителите.

Ник Кейв качи на уеб страницата текста на песента, написана от изкуствения разсъдък. Тя му е изпратена от почитател от Ню Йорк, подписал се с името Марк.

Текстът на компютърната стратегия припомня за мрачните песни с древен препратки, присъщи за 65-годишния австралиец:

" Аз съм виновник, аз съм светец/ Аз съм мрачевина, аз съм светлина/ Аз съм ловджия, аз съм плячка/ Аз съм демон, аз съм избавител ", е припевът.

За Ник Кейв това е просто " подигравка ".

" ChatGPT евентуално е кадърен да напише тирада, есе, проповед или некролог, само че не и същинска ария. Понякога той може да сътвори ария, която на пръв взор е неразличима от оригинала, само че тя в никакъв случай няма да бъде освен това от леко гротескна драсканица ", изяснява артистът.

Той подлага на критика самия принцип на изкуствения разсъдък, който по своята същина " постоянно би трябвало да се развива ": " Той в никакъв случай не може да бъде спрян или занимателен, защото ни води към едно утопично бъдеще или към нашето цялостно заличаване ".

Ник Кейв е на сцената от 70-те години на предишния век (с групата " The Bad Seeds " ) и се радва на огромна известност. В средата на 90-те години той доближава до по-широка публика с баладата " Where the Wild Roses Grow ", дует с друга австралийска звезда - Кайли Миноуг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР