Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков говори пред Тема Спорт

...
Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков говори пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Петър Жеков: ЦСКА е по-класният отбор, време е да победим Левски през тази година

Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков приказва пред " Тема Спорт " в навечерието на безконечното дерби с Левски. Голмайстор №2 в историята на родния шампионат отличи неналичието на централен нападател като главен проблем в състава на армейците. Вълшебния стрелец предвижда, че ЦСКА за първи път ще победи Левски през тази година след двете нулеви равенства за състезание напролет и загубата във финала за Купата на България. Ето какво още сподели той:

Г-н Жеков, ЦСКА записа шеста поредна победа в шампионата против Славия. Доволен ли сте от представянето на отбора?

- Вкарахме два в действителност страхотни гола на Славия за 3 минути. След хубави комбинации и доста положителни самостоятелни прояви. Но това ни беше за целия мач. Което е извънредно незадоволително. Трябва да доближаваме до доста повече обстановки за гол, изключително на стадион " Българска войска ". Ако би трябвало да сме почтени, през първото полувреме играта беше трагична. След почивката подвигнаха оборотите, сподели положителни неща и се харесаха на почитателите. Но вкараха два гола и след това отново дръпнаха ръчната. За къде се пазят?! Ами в случай че Славия ни бяха вкарали един гол? Трябваше отново да треперим, и то посред " Армията ". Това е софийски тим, самоуверен тим и можеха да ни основат много неприятности. Но най-важното е, че стигнахме до успеха и продължаваме с положителните резултати. Надявам се, че с времето те ще идват много по-убедително.
 Вечното дерби през септември - зрелища, обрати, дъжд от голове и една
Вечното дерби през септември - зрелища, обрати, дъжд от голове и една " Казанска спекулация "

9-ият месец от годината е прочут с изменчивото си време и преваляванията, а нормално безконечните съперници оферират на почитателите дуели с " дъжд от голове "

Как оценявате непрекъснатите ротации, които прави Саша Илич?

- Мисля, че до момента треньорът към този момент трябваше да е изпекъл тима. Да стартира да постанова едни и същи футболисти, които да се обиграват и да привикват един с различен дружно на терена. Имаме няколко играчи, които не са положителни в единоборствата и това оказва огромно въздействие. В днешния футбол би трябвало да си от 1.80 нагоре и да имаш физическа мощ. Навсякъде се търсят здрави, високи, мощни футболисти. Разбира се, необходим е и по един техничар да връзва играта и да тича, само че в нашия тим имаме трима-четирима такива и към този момент става доста.

Сръбският експерт като че ли към момента се колебае и по отношение на титулярната си алтернатива за централен нападател. Какво е мнението ви за офанзивната мощност на ЦСКА?

- Ние нямаме сега централен нападател. Това е истината. Чисто и просто нямаме. Всички, които ги пробваме, няма да съумеят да " захапят ", казано на футболен език. И Бамба, и Назон, и Морено не са хора, на които можеш да разчиташ, с цел да носят голове и да дърпат тима напред. А такива футболисти са жизненоважни в модерния футбол. Без голмайстор не става работата. Това е и огромният проблем на ЦСКА сега. Бразилецът Гарсес до момента вкарва най-често, само че той е крило и не може на него да се разчита, че ще продължава да бележи толкоз постоянно. Ако вкарваше непрекъснато, щеше да е нападател, нямаше да го мъчат на фланга (смее се). В последните години имахме и Каранга, и Али Соу, и Кайседо се разписваше постоянно, въпреки че не го харесвах доста. А в този момент просто нямаме централен нападател. За тим, който като нашия сякаш се бори за шампионската купа, е наложително изискване да разполага с първокласен голмайстор, другояче няма по какъв начин да се получат нещата.

Каква е прогнозата ви за дербито с Левски?

- Срещу Левски мисля, че ще се стегнат и ще победим. Чета, на всички футболисти и от двата тима треньорите са им говорили, обяснили са им какво значи този мач за почитателите. Мисля, че са го разбрали и ще излязат доста навити. А ние въпреки всичко продължаваме да сме по-класни от Левски. Очаквам най-сетне да ги победим през тази година, време е. Ще е мъчно, само че считам, че този път ще спечелим. И с един гол да е, за нас да е. Важна е успеха.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР