Легендарният италиански треньор Ариго Саки коментира битката за титлата в

...
Легендарният италиански треньор Ариго Саки коментира битката за титлата в
Коментари Харесай

Легенда на Милан с критичен коментар за Интер

Легендарният италиански треньор Ариго Саки разяснява борбата за купата в Серия “А”. Шампионът Интер към този момент не е любимец, откакто едвам не загуби от Торино (1:1), а по същото време Милан и Наполи завоюваха своите дуели, надлежно против Емполи (1:0) и Верона (2:1).

“Футболът е екипен спорт. Интер наподобява като изцеден лимон.Той дойде в Торино и се изправи против един отличен отбор и не му беше лесно”, съобщи 75-годишният Саки пред “Гадзета дело Спорт”.

“Също мощен отбор е и Верона - добави той. - Това е нападателен противник, който играе на високи обороти. Аталанта пък заплати висока цена поради това, че през седмицата игра против Байер (Леверкузен). Така се случи и с Интер поради дуела с Ливърпул. Определено в днешно време тимовете играят прекомерно доста мачове.”

Ариго Саки разяснява и възможностите на някогашния си клуб Милан:

“Има тимове, които градят състава си към избран футболист. Други пък разчитат на жанр, който да улесни всеки един играч, без значение кой е той. Милан е от тези вторите и затова изгряват звездите на незнайни играчи. “Росонерите” обаче би трябвало да са на равнище постоянно, тъй като нямат нито нужния опит, нито спортно-техническите качества на скъпите звезди. Футболистите на Милан не са от скъпите. Ако тимът завоюва купата, това ще е шедьовър, тъй като отборът беше построен без огромни разходи. Харесва ми по какъв начин играят. Милан не е най-хубавият тим, само че играе най-хубавия футбол. Срещу Емполи не се оправиха, само че това се случи единствено един път и всичко е ОК”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР