Легендарният инвеститор Уорън Бъфет не е единствения, който е бил

...
Легендарният инвеститор Уорън Бъфет не е единствения, който е бил
Коментари Харесай

7 милиардери, които трябва да благодарят на Уорън Бъфет за богатството си

Легендарният вложител Уорън Бъфет не е единствения, който е бил миропомазан от триумфа на компанията Berkshire Hathaway. Това са създали най-малко още 7 вложители, с помощта на техните дялове в компанията. Не всички от вложилите са имали опит в тази сфера, само че в този момент всички са милиардери. Позовавайки се на отчет от месец май тази година, Bloomberg споделя за съумелите да се възползват от умелото ръководство на компанията.

Няма по-богат вложител в Berkshire от Бил Гейтс (103,5 милиарда долара), само че несъмнено, той не дължи цялото си положение на каузи си в компанията на Бъфет, а на мажоритарното му присъединяване в собствеността на Microsoft. Акциите в капиталовия конгломерат на Оракула на Омаха са владеене на благотворителната фондация " Бил и Мелинда Гейтс ". Основателят на софтуерната компания е по-богат от Уорън Бъфет, чието положение възлиза на 79, 7 милиарда $.

Но има редица богаташи, които дължат положението си на вложенията в Berkshire Hathaway.

Стюарт Хорежи пръв влага в компанията на Бъфет, откакто прочита за неговата капиталова тактика. Той купува акции на стойност 265 $ за всяка през 1980 година. Завършил Университета Канзас, Хорежи започва бизнес със сватбени услуги. Сега той има 1,5 милиарда $.

Чарли Мънгър е дълготраен вицепрезидент на Berkshire Hathaway и е " дясната ръка " на Бъфет. Те се срещат по време на вечеря през 1959 година, само че още преди да срещне Оракула на Омаха и да вложи пари в неговия бизнес, Мънгър е бил сполучлив вложител. Той е управлявал капиталова компания от 1962 до 1975 година. Сега положението му възлиза на 1,6 милиарда $.

Компанията за вложения First Manhattan на Дейвид Готсман прави ранно влагане в Berkshire. Той основава своя бизнес през 1964 година и взе участие интензивно в ръководството му и до през днешния ден, като се грижи за капитал от 16 милиарда $ на свои клиенти. 93-годишният Готсман през днешния ден има 2,1 милиарда $.

Албърт Юлитци продава авиационния си бизнес на Berkshire в подмяна на акции в компанията на Бъфет. Юлитци е водач и е основал интернационалната компания FlightSafety, която е обучавала водачи посредством симулатори. Той получава 1,5 милиарда $ под формата на акции, когато продава бизнеса си на Бъфет през 1996 година. Юлитци умира през 2012 година, само че оставя на фамилията си 2,5 милиарда $.

Лари Ван Тул продава надзорен пакет акции от автокъщи, благосъстоятелност на фамилията му, на Berkshire за 4,1 милиарда $ под формата на акции през март 2015 година. Бащата на Тул започва бизнеса с автокъщи през 1952 година, който става третият максимален от сектора в страната. 69-годишният Тул се трансформира във вицепрезидент на подразделението на Berkshire за коли и има 2,5 милиарда $.

Уолтър Скот има 8% от бизнеса на Berkshire за комунални услуги и е непосредствен другар от детските години на Уорън Бъфет. И двата купуват компанията за такива услуги MidAmerican Еnergy през 2000 година, която по-късно е преименувана на Berkshire Hathaway Energy и става поделение на конгломерата Berkshire. Скот, който е на 88-годишна възраст, има положение от 5,13 милиарда $.

Семейството на някогашния губернатор на Тениси Бил Хаслам продава своята верига за станции за камиони на Вerkshire Hathaway през 2017 година. Семейството на Хаслам към момента строго следи интервенциите на PilotFlying J, а братът на Хаслам - Джими е основен изпълнителен шеф на компанията. Сега общото богатство на фамилията се равнява на 5,9 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР