Легендарният холивудски режисьор с български корени Тед Кочев е на

...
Легендарният холивудски режисьор с български корени Тед Кочев е на
Коментари Харесай

Зукърбърг плаща филм за Борис III, в Холивуд впечатлени от сюжета

 Легендарният холивудски режисьор с български корени Тед Кочев е на път да реализира огромната си фантазия - да снима филм за живота на цар Борис Трети и спасяването на българските евреи, научи " България Днес ". След години работа по сюжета Кочев неотдавна е завършил напълно с работата по текста. Мечтата на режисьора бе възпрепятствана от неналичието на финансиране, само че и този проблем към този момент е решен. Тед е показал сюжета на кино лентата на свои познати в Холивуд, които останали впечатлени. Те изразили желанието си да оказват помощ на Кочев и даже се учудили, че до момента не е изработен подобен филм. Във финансирането на плана ще се включи и един от най-богатите евреи в света, основателят на Facebook Марк Зукърбърг, който живее в Ню Йорк. Той се срещнал със сюжета, доста го харесал и съвсем незабавно се присъединил с дял в изработката му.

Всички тези радостни събития окрили режисьора с български корени, че най-сетне ще реализира този дълго плануван план.

" Да, има нещо такова за сходен филм, само че не съм доста наясно. Трябва да питате татко ми. " Така отговори в интернет на " България Днес " дъщерята на известния режисьор - Александра. Самата тя също е режисьор.

След като Тед Кочев успее да събере всички нужни пари, ще стартира и същинската работа по снимането на лентата. За да покаже на целия свят страната ни, Кочев е безапелационен, че фотосите ще се снимат на българска земя, а не в Съединени американски щати. Режисьорът е възнамерявал даже огромна част от функциите да се играят от български артисти. С някои от тях той се е срещнал при идването си в страната през 2017 година

През април той стана на 88 години, само че към момента има предпочитание да твори и планува и други филми.

Идеята за пресъздаването на живота на Борис Трети се върти в главата на Кочев повече от 40 години, само че до този миг той по този начин и не успяваше да я осъществя. Режисьорът живо се интересува от събитията през 30-те и 40-те години на предишния век и остава изумен от подвига на цар Борис Трети. Владетелят се опълчва на могъща Германия и отхвърля да изсели както българските, по този начин и доста непознати евреи, които се укриват у нас, с което ги избавя от сигурна гибел. Усетът на Кочев го твърди, че от тази история ще излезе страховит филм, и в продължение на години той приготвя сюжета за лентата. Освен за качествени продукции режисьорът на " Рамбо " има усет и за предмети на изкуството. Притежател е на две статуи на Роден - едната е на Нарцис сега, в който се трансформира в цвете, а другата е бюст на обичания му публицист Балзак. С тях се сдобил в Лос Анджелис, и то на много прилична цена, която сега е в пъти по-висока. Кочев има и картини на Моне, както и на други актьори от XIX век.

Животът на Тед е изпълнен освен с филми и предмети на изкуството, само че и с инциденти. Едва не си отива от този свят още на 2 години. С родителите му, емигранти в Канада, живеели извънредно оскъдно. Нямали пари за дърва, не разполагали с доста одеяла, с които да се топлят. Една зима температурата паднала до минус 40 и тялото на дребния Тед посиняло, а дишането се затруднило. Баща му извикал доктор, също българин. Чичо му Георги отсякъл два смърча от парка, без значение че за такова нещо можели да го арестуват. С дърветата запалил чугунената печка и поставил да се вари вода. Докторът премерил температурата на Кочев - 28,9 градуса. Едва два градуса го делели от гибелта. Докторът се стреснал, че детето има хипотермия, и незабавно го топнал в съвсем врялата вода. От шока, в който бъдещият режисьор изпаднал, споделил първите си думи в живота: " Мама ви мръсна ". И оживял. Освен беднотията от детството си Кочев няма да не помни багра, който е ял. И двамата му родители доста го шамарели, като баща му го удрял с колан. " Аз доста страдах от това. Винаги съм си мислил: по какъв начин може да те удря някой, който те обича. Съвсем разумно си правех извода, че ме удрят, тъй като не ме обичат. И това те кара да ставаш неприятелски към любовта ", споделя в последното си изявление за вестника Кочев. Преди години си заречен, че в никакъв случай няма да посегне на своите деца, които са общо пет. Но един ден нарушил обещанието си и блъснал пестник на най-малкия си наследник. Изпитал толкоз мощна виновност, че плакал три дни, а по-късно тръгнал на психоаналитик. Днес е горделив с всяко едно от децата си.

Дъщеря му взе премия

" Толкова се гордея с надарената си щерка Александра. Игралният й филм " Заселниците " получи огромната премия на фестивала в " Рейнденс ". Искам да поздравя щерка ми и колежката й Хана Ледер за голямото им достижение. Телепортирам се от наслада.

Иска ми се всички да имате прелестната опция да гледате кино лентата им ". С тези думи на горделивост от достижението на една от дъщерите си се обърна преди дни Тед Кочев към приятелите си в интернет. През август 30-годишната Александра се ожени в Пловдив за българина Милен Ангелов в Античния спектакъл. На нея тропнал хорце самият Кочев и родителите на младоженците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР