Легендарният доктор на Байерн (Мюнхен) - Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, атакува Пеп

...
Легендарният доктор на Байерн (Мюнхен) - Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, атакува Пеп
Коментари Харесай

Легендарен доктор на Байерн: Гуардиола ме обвиняваше за загубите

Легендарният лекар на Байерн (Мюнхен) - Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, нападна Пеп Гуардиола във връзка със своето ненадейно отдръпване от мединския щаб на " баварците ". След 38 години в клуба, той напусна през 2015-та, когато испанският ментор бе отпред на тима.

Мюлер-Волфарт отпразнува 75-ти рожден ден миналата събота и даде две обособени изявленията пред " Байеришер Рундфунк " и най-популярният всекидневник в Германия - " Билд ".

Докторът и целият му щаб подадоха оставки през април, 2015 година, след загубата с 1:3 от Порто в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Тогава Мюлер-Волфарт разгласи, че медицинският щаб е бил упрекнат за провалянето, откакто баварският гранд бе без огромна част от главните си футболисти, чието възобновяване не е протичало толкоз бързо, колкото Гуардиола е желаел.

" Не бях привикнал с отношение към мен, като това на Пеп Гуардиола. ", съобщи именитият доктор пред " Байеришер Рундфунк ". " Никога преди не ми се беше случвало. Нито един път. "

" Когато имаш възприятието, че нямаш връзка с треньора, който отхвърля всичко и няма никакъв интерес към здравната работа, който просто подлага на критика и споделя, че всичко в Испания е по-добро - тогава към този момент не ти е занимателно и прелестно. "



Според някои немски медии Гуардиола е имал няколко конфликтни обстановки и диалози на всеослушание с Мюлер-Волфарт по отношение на лекуването на играчите, и най-много на Тиаго Алкантара, който се върна назад в Испания за възобновяване, вместо да остане в Мюнхен.

По същото време " Кикер " също твърдеше, че изпълнителният шеф на Байерн - Карл Хайнц Румениге, е споделил на помощника на доктора - Фреди Биндер, че те са отговорни за травмите и последвалите резултати, макат спортният шеф Матиас Замер да отхвърли сходни изказвания.

" Нечестно е, когато си упрекнат за загуба, травма или интервал за възобновяване на контузия - следователно няма база за взаимна работа. ", добави Мюлер-Волфарт, който е лекар и на националния тим на Германия.



" Напуснах, поради другите отзиви, които имахме с Гуардиола, който ме упрекна за провалите и прекрачи отвън зоната на своята компетентност. Като лекар, аз нося отговорността за здравето на един състезател, а не треньорът. "

И след напускането си 75-годишният лекар продължи да се грижи за част от звездите на баварския гранд, измежду които Ариен Робен, Мануел Нойер и Жером Боатенг, както и на именития спринтьор Юсейн Болт по време на тренировките му в Мюнхен.

Въпреки метода, по който се раздели с клуба, Мюлер-Волфарт не изключва опцията да се завърне в Байерн.

" Вече оведомих клуба, че съм подготвен да оказвам помощ при по-сложни обстановки. " - нещо, което бе доказано и от президента на немския гранд Ули Хьонес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР