Легендарният брониран Майбах“ на хазартния бос Васил Божков бе иззет

...
Легендарният брониран Майбах“ на хазартния бос Васил Божков бе иззет
Коментари Харесай

Конфискуваха легендарния Майбах“ и още два джипа на Васил Божков

 Легендарният брониран " Майбах “ на хазартния необут Васил Божков бе конфискуван от проверяващите по време на обиски в офисите и парцелите на обвинения предприемач. Освен тузарското возило, разказани конфискувани като материални доказателства са още един брониран автомобил " BMW ", както и 4 джипа от същата марка, написа Монитор.

До изземването на колите се стигна, откакто през целия ден в понеделник специалисти от Министерството на културата и Министерство на вътрешните работи започнаха през вчерашния ден списък на съкровището на Васил Божков в офиса на " Нове холдинг “. Още в ранни зори десетина души влязоха в постройката, която е със статут на музей и започнаха да разказват артефактите.

Когато всичко бъде квалифицирано в НИМ и Нациоалната художествена изложба, ще стартира преместването на картините и грифоните, както и другите неповторими полезности. Още предходната седмица културния министър Боил Банов разгласи, че Божков има към 3000 артефакти, само че единствено 212 от тях имат нужните документи.

От фондация " Тракия “, която се грижи за съкровището на Божков възроптаха срещу дейностите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, само че незабавно им бе отговорено, че НИМ и галерията разполагам с нужните съоръжения, с цел да се запазят находките. В изявление пред Българска национална телевизия проф. доктор Иван Маразов, който работи във фондацията на обвинямия олигарх, разгласи, че Божков има най-хубавата частна сбирка в света, а единствено един от грифоните бил платен за 2,5 млнл.евро. Арестуваният в ОАЕ предприемач пък го предиздвикал даже да приказва по какъв начин за някои от находките наддал повече от Ермитажа и ги купил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР