Легендарният бразилец от света на смесените бойни изкуства Жозе Алдо

...
Легендарният бразилец от света на смесените бойни изкуства Жозе Алдо
Коментари Харесай

Жозе Алдо бил на крачка от пенсиониране през 2017-та

Легендарният бразилец от света на смесените бойни изкуства Жозе Алдо съобщи, че бил на крачка от отдръпване през 2017-та година. Алдо загуби своята купа в категория перо от хаваеца Макс Холоуей през юни, а шест месеца по-късно, когато имаше късмет да си я върне, той още веднъж се провали след нова загуба от Холоуей.

"След втората загуба от Холоуей си взеха малко отмора, с цел да помисля върху бъдещето си и да остана повече време със своето семейство. Две седмици по-късно седнах на една маса с моите треньори и ги попитах какво мисля. Исках да знам дали те считат, че е време да спрем. Тогава взехме решение да продължим напред. Още на идващия ден бях в залата ", съобщи Алдо.

Един от най-великите бойци за всички времена, Алдо (26-4), доминираше в категория перо в продължение на десетилетие под банерите на Ultimate Fighting Championship (UFC) и World Extreme Cagefighting (WEC), защитавайки купата си девет пъти. В последните си четири срещи, обаче, бразилецът претърпя три загуби - две от Холоуей и една от Конър Макгрегър.

Сега на Алдо му следва дуел с рисковият американец Джеръми Стивънс в събитие на UFC в Калгари, Канада на 28-ми юли, което ще бъде и първа среща за бразилеца, която няма да бъде за купа от 2009-та година насам. Малко евентуално е Алдо да получи нов късмет да се бие за купата след възможна победа над Стивънс, само че той към момента има вяра, че може още веднъж да бъде първенец на UFC.

"Мисля, че в мен към момента има мощ, която да ми разреши още веднъж да се удрям за купата. В контракта ми с UFC остават още четири борби. Искам тази година да направя най-малко три. Искам още веднъж да стигна до дуела за колана. Едва тогава още веднъж бих помислил за пенсиониране ", приключи Алдо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР