Легендарният бивш бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра посъветва настоящият

...
Легендарният бивш бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра посъветва настоящият
Коментари Харесай

Евра: Вече не броят Юнайтед за нищо и това ме убива

Легендарният някогашен защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра посъветва актуалният състав час по-скоро би трябвало да си върне онази надменност, която беше присъща за тима в най-успешните му години.

„ Червените дяволи” за последно завоюваха шампионската купа на Англия през 2013 година, след което доста отстъпиха от позициите си освен на домашната сцена, само че и в Европа. В годините по-късно отборът пропусна няколко участия в Шампионската лига, като и през актуалната акция ще би трябвало да се задоволи с мачове от Лига Европа.

В неделя от 16 часа българско време Юнайтед гостува на Уест Хем в 6-ия кръг на Висшата лига, а като човек, който носи екипа и на „ чуковете” Евра се оказа подобаващ събеседник. „ Уест Хем е добър клуб и мисля, че Мануел Пелегрини прави чудесна работа там”, съобщи някогашният френски национал.

Гледайте Уест Хем - Манчестър Юнайтед от 16 часа на 22 септември директно в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн PLAY DIEMA XTRA.

„ Те ще се опитат да вземат успеха. Помня какво беше, когато бях част от Уест Хем, а на тях им предстоеше мач против Юнайтед. По време на седмицата футболистите бяха толкоз фокусирани в тренировките, че никой от тях не мислеше, че може да загуби от Юнайтед.”

„ Всички упражняваха с настройката, че ще завоюват против Юнайтед. Тогава бях състезател на Уест Хем, само че си оставам вечно почитател на Юнайтед и ми беше в действителност тежко да си кажа: „ Уау, моят клуб в действителност е повален”. Проблемът беше в това, че Уест Хем фактически взе мача – с 3:1 – и хем бях благополучен, хем отчаян. Трябва да надигнем на крайници моя клуб, тъй като ние сме Манчестър Юнайтед.”

„ Играхме против Лестър (в предишния кръг – б.р.) и доста хора твърдяха, че ще бъде мъчно, тъй като те са във форма. Какво си мислех аз ли обаче? Питах се къде остана респекта към Манчестър Юнайтед. Искам хората още веднъж да се опасяват от нас. Ние би трябвало да излизаме и да играем по-добре, да печелим мачове.”

„ Знам, че против Уест Хем няма да бъде леко. Това е негостоприемно място, само че би трябвало да се уверим, че щом играчите стъпят на терена, ще бъдем обединени. Искам да видя назад онази надменност. Макар да не е елементарно, хората би трябвало да схванат, че това е Манчестър Юнайтед. Много се смущавам, когато чуя хората да приказват за Юнайтед все едно сме нищо. Това ме убива”, добави Евра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР