Легендарният бегач на дълги разстояния на писта Мо Фара ще

...
Легендарният бегач на дълги разстояния на писта Мо Фара ще
Коментари Харесай

Мо Фара ще бъде пейсмейкър на маратона на Лондон

Легендарният бегач на дълги дистанции на писта Мо Фара ще бъде пейсмейкър по време на тазгодишното издание на маратона на Лондон през октомври. 37-годишният Фара отсрочи желанията си за започване на кариера в маратонската отдалеченост на 42,195 километра, с цел да се опита да завоюва още едно олимпийско злато на отсрочените за 2021 година Игри в Токио.

Той към този момент записа два следващи олимпийски дубъла на 5000 и на 10000 метра в Лондон 2012 и Рио 2016, а следващата година в японската столица ще опита да завоюва трета поредна купа на 10000 метра. Маратонът на Лондон ще се състои на 4 октомври, като надпреварата беше преместено от пролетта поради пандемията от ковид.

Сред участниците ще бъдат някои от най-силните състезатели, като купата си при мъжете ще пази Елиуд Кипчоге, а измежду неговите най-сериозни съперници се чака да бъде Кенениса Бекеле. Победителката при дамите от предходната година и международна рекордьорка Бриджид Косгей също е удостоверила присъединяване, както и международната шампионка Рут Чепнгетич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР