Легендарният български борец Александър Томов чества 75-годишнина днес. Той е

...
Легендарният български борец Александър Томов чества 75-годишнина днес. Той е
Коментари Харесай

Легендарният борец Александър Томов празнува рожден ден днес

Легендарният български герой Александър Томов празнува 75-годишнина през днешния ден. Той е петкратен международен първенец и пет пъти №1 в Европа, притежател на три сребърни олимпийски медала.
Прочетете още
Томов печели първата си международна титлапред препълнените трибуни на стадион " Васил Левски " през 1971 година. Най-силна в кариерата му е 1973-та, когато той стъпва и на европейския, и на международния връх, побеждавайки всичките си противници с туш. Коронната му хватка е суплес.

По това време Томов се приготвя за четвърто присъединяване на олимпийски игри, само че тогавашните социалистически страни, с дребни изключения, бойкотират Лос Анджелис 1984. Така българинът поставя завършек на славната си кариера на 35-годишна възраст.

В идващите години Томов е сполучлив треньор и президент на клуба по битка Левски. Той е и сегашен член на управителния съвет на БФ Борба. Томов е част от " Залата на славата " на международната битка и е притежател на най-високото държавно отличие - медал " Стара планина ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР