Легендарният атакуващ халф на Нефтохимик Митко Трендафилов се върна назад

...
Легендарният атакуващ халф на Нефтохимик Митко Трендафилов се върна назад
Коментари Харесай

Легенда на Нафтата: Левски и ЦСКА ни бяха абонати

Легендарният атакуващ халф на Нефтохимик Митко Трендафилов се върна обратно във времето, когато " шейховете " бяха сериозен фактор в българския футбол. Бившият футболист си спомни и за пролетта на 1999 година, когато изигра 15 мача за ЦСКА и завоюва Купата на България с армейците.

" Имаше две-три години, когато нашият Нефтохимик беше най-хубавият тим в България. През 1997 година заслужавахме да станем първенци. В този сезон ЦСКА също беше доста мощен, въпреки че с Левски ни бяха клиенти. Ако играехме единствено против " сините " и " алените ", може би щяхме да станем първенци ", сподели Трендафилов пред " Блиц ".

" В професионалната ми кариера имам два гола с глава и те са против ЦСКА. Тези попадения се помнят, тъй като бяха победни. По принцип съм цесекар и този клуб съм го обичал от дребен. Имах контракт с ЦСКА за три сезона. След шест месеца станаха едни промени в клуба, пристигнаха нови притежатели. Подписаха се някакви контракти и за мое страдание аз станах проблематичен. В този интервал бяха взети футболисти от сръбския Обилич. Те не играха поради мен, имаше някакви неплатени суми. Спряха им се правата. Вярвайте, в този интервал страдах повече от тях, тъй като бях проблем за ЦСКА. Това беше тимът на моето сърце и бях уверен, че мога да оказа помощ доста ", добави някогашният техничар.

Трендафилов описа още по какъв начин преди да облече фланелката на Нафтата е имал оферта от Ботев (Пловдив) на " брокерите ". Разговор с Христо Порточанов обаче го тласка към Бургас, за което не съжалява.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР