Легендарният английски треньор Хари Реднап започна да се запознава с

...
Легендарният английски треньор Хари Реднап започна да се запознава с
Коментари Харесай

Българските обичаи заплениха легендарния Хари Реднап

Легендарният британски треньор Хари Реднап стартира да се среща с българските традиции и даде обещание да направи опит да посети България. Той направи това в диалог с футболния държавник Кирил Евтимов.

Двамата се срещнаха в Манчестър около извършения на „ Олд Трафорд “ благотворителен мач на УНИЦЕФ от акцията „ Soccer Aid ” на артиста Роби Уилямс. Известният роден футболен последовател беше посетител на събитието, извършено на 11 юни и събрало 15 милиона паунда за другите начинания на организацията за подкрепяне на деца към Организация на обединените нации.

Реднап получи от Евтимов бутилка българско вино и британския превод на книгата „ Празниците на българите с митове и предания “ на Николай Ников. В диалога си с българина 76-годишният някогашен управител на Уест Хям, Саутхемптън, Портсмут, Тотнъм и други показа, че в никакъв случай не е посещавал България, само че откакто разпростра страниците на книгата показа, че ще направи опит да откри време в графика си и да посети страната ни. Освен това Реднап, който беше един от треньорите на тимовете на „ Soccer Aid ”, прати специфични поздрави на някогашния си български футболист в Уест Хям и Портсмут Светослав Тодоров.

По време на благотворителното събитие в Манчестър Кирил Евтимов организира и диалог и с новия управител на Челси Маурисио Почетино. Аржентинецът от своя страна се поинтересува от някогашния си съотборник в Еспаньол и някогашен български национал Велко Йотов. 

В коридорите на „ Олд Трафорд “ бургазлията съумя да се види и с част от основните участници на терена. Бразилската легенда Роберто Карлош си спомни за скорошната си среща с Евтимов на " Стамфорд Бридж " и подарената му бутилка българско вино. Българинът поговори и с някогашния футболист на Манчестър Юнайтед Луиш Нани, с който поддържа периодическа връзка. 

Евтимов се засече още с някогашния британски национал Дейвид Сиймън и Принца на Рим Франческо Тоти. Изключително любопитна се оказа срещата му със международния рекордьор в спринтовите дисциплини Юсеин Болт, който изненада Кирил Евтимов с отвореното си и извънредно земно отношение.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР