Легендарната тв говорителка Анахид Танева все още не е погребана

...
Легендарната тв говорителка Анахид Танева все още не е погребана
Коментари Харесай

15 месеца след смъртта й: Анахид Тачева още не е погребана

Легендарната тв говорителка Анахид Танева към момента не е заровена от околните си, макар че от кончината й са минали 15 месеца. Тя ни напусна през ноември 2022 година, а роднините и феновете й няма къде да се преклонят пред паметта й, тъй като неин гроб в България не съществува. Веднага след поклонението пред тленните й остатъци тя е била кремирана по избор на нейната най-малка щерка, която носи нейното име, написа Ретро.

Анахид-младша е отнесла урната с праха на майка си в Щатите, където легендата на Българска национална телевизия живя последните си години и издъхна в резултат на тежка форма на деменция. Урната не е заровена и в Америка, а се съхранява от дъщерята на Тачева дружно с тази на починалия й втори брачен партньор Васил в дома на дъщеря им. Колегите и приятелите на емблемата на националната телевизия очаквали Министерството на културата да спомага за място за Анахид Тачева в гробището в кв. " Бояна ". Там заровени са Хачо Бояджиев, Алис Крайчева и урната на тв водещия Димитър Цонев сина на починалата та говорителка. Подобно място обаче било отказано изрично от щерка й както в " Бояна ", по този начин и в Алеята на славата на Централните софийски гробища, където е заровен огромният артист Коста Цонев - първият брачен партньор на Анахид Тачева.

На процедура година и три месеца след кончината на говорителката тя няма гроб нито в България, нито в Америка, нито пък алегорично място, на което да бъде почетена. Макар куп звезди да са били кремирани по тяхно предпочитание или по решение на околните, въпреки всичко им се поставят имоти с паметниците, където да бъдат почитани. Такъв е казусът да вземем за пример с Татяна Лолова и проф. Юлиан Вучков.

Красивото лице на Българска национална телевизия Анахид си отиде от този свят на 18 ноември 2022 година на 82 години от тежка деменция. Накрая тя не познавала нито приятелите си, нито даже околните и роднините си. До последно дребната й щерка й бе осигурила в Щатите невероятни грижи, най-качествените медикаменти и най-съвременните и напредничави лечения, които медицината ползва. Въпреки че се лекуваше в домашна конюнктура, Тачева бе подложена на скъпи и непрекъснати проучвания. Състоянието й се следеше от експерти, които на процедура бяха непрекъснато до нея само че нищо не оказа помощ.

Според американските лекари, сложили диагнозата й, деменцията й евентуално е била отключена от депресията, в която тя изпада след смърпана сина си - известния публицист и тв водещ Димитър Цонев. Той си отиде ненадейно след солиден инсулт през август 2016 година Дотогава тя бе изгубила и двамата си съпрузи - Коста Цонев и Васил Тачев, само че ориста й сервира и най-страшното за една майка - гибелта на детето й. Вторият огромен удар за нея бе опитът за самоубийство на щерка й Теодора. След това паметта й стартира да има бели петна. В момента кланът Цоневи е разпилян и не всички поддържат положителни връзки и поддържат връзка между тях. Най-малката щерка на Анаид, кръстена на нея, живее в Щатите с мъжа си - гръцки милионер, и двете им деца. Тя е близка с дамата на брат си Митко - Мариана, както и с двамата си племенници Деси Цонева и Димитър Цонев-младши. Със сестра си Теодора не поддържат връзка нито тя, нито останалите от семейството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР