Легендарната тенисистка Били Джийн Кинг е номинирана за златен медал

...
Легендарната тенисистка Били Джийн Кинг е номинирана за златен медал
Коментари Харесай

Легендарната тенисистка Били Джийн Кинг с номинация за златен медал на Конгреса на САЩ

Легендарната тенисистка Били Джийн Кинг е номинирана за " златен орден " на Конгреса на Съединени американски щати - най-високото гражданско отличие в страната.

Кинг ще стане първата жена състезател, удостоена с това отличие. Освен със стотиците си победи на корта, тя е позната и с напъните си в отбрана на правата на дамите, и най-много за равно възнаграждение с това на мъжете.

„ За мен е чест да бъда номинирана за златен орден на Конгреса “, сподели Кинг, отбелязвайки че тази година се навършват 50 години от извоюването на равни наградни фондове на US Open.

През 1973 година Откритото състезание на Съединени американски щати става първото спортно събитие в историята, което предлага равни наградни фондове както за мъже, по този начин и за дамите състезатели.

„ Може би няма състезател, който да заслужава златния орден на Конгреса повече от Били Джийн Кинг. Най-впечатляващото от нейния живот е, че държанието и на корта и отвън него, освен въодушеви безчет девойки и дами също да се борят за правата си, само че и за това те да бъдат заслужено възнаграждавани “, сподели Брайън Хейнлайн, ръководител на борда и президент на USTA.

„ Това е жена, която в действителност е повлияла на живота на толкоз доста други. Все още не сме там, където би трябвало да бъдем или желаеме да бъдем, само че нямаше да сме покрай това, където сме през днешния ден, без Били Джийн Кинг “, сподели членът на Конгреса Мики Шерил.

Били Джийн Кинг е част и от Международната зала на тенис славата, притежател на 12 трофеи от Големия шлем.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР