Легендарната Серина Уилямс приключи кариерата си в професионалния тенис след

...
Легендарната Серина Уилямс приключи кариерата си в професионалния тенис след
Коментари Харесай

Серина Уилямс се сбогува през сълзи с тениса - Тенис

Легендарната Серина Уилямс завърши кариерата си в професионалния тенис след проваляне с 5:7, 7:6 (4), 1:6 против Айла Томлянович в третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Американката, която е носителка на общо 23 трофеи от Големия шлем, позволи три пробива в първия сет против австралийката, макар че водеше с 5:3. Уилямс се добра до тъждество в мача след трагичен тайбрек във втората част, откакто изпусна преднина от 4:0.

40-годишната ветеранка в профил Данка Ковинич и Анет Контавейт по пътя си към третия кръг, давайки съществени очаквания на локалните почитатели, че може да доближи надалеч в тазгодишното издание на шампионата в Ню Йорк.

Третият сет започва обнадеждаващо за Серина Уилямс, която проби подаването на 29-годишната Томлянович за наслада на публиката на " Артър Аш Стейдиъм ". Австралийката завоюва идващите шест гейма и победи след шестия си мачбол след повече от три часа на корта, помрачавайки положителното въодушевление на последователите.

Айла Толмянович реализира връх в кариерата си на Откритото състезание на Съединени американски щати, класирайки се за четвъртия кръг, където ще се изправи против Людмила Самсонова.

При 5:1 в последния сет публиката изрази бурно своята поддръжка за Серина Уилямс и това й оказа помощ да избави пет мачбола в последния гейм. Американската тенисистка, изиграла своя първи мач в професионалния тенис през 1995 година, поздрави почитателите и им благодари за поддръжката.

" Благодаря на всички, които сте тук и постоянно сте били на моя страна от самото начало. Това са сълзи от благополучие. Нямаше да бъда Серина, в случай че я нямаше Винъс. Благодаря ти, Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува. Беше извънредно занимателно странствуване. Беше най-невероятното премеждие, в което съм се впускала ", сподели прочувствено Уилямс.

" Никога не съм си мислела, че мога да реализира всичко това. Опитвах се да играя тенис. За момент не съм считала, че ще имам такова въздействие върху играта. Не съм го мислила съществено в нито един миг. Сега ще имам много повече време, с цел да го направя. Всичко беше извънредно достоверно ", сподели още Серина Уилямс, която е четирикратна олимпийска шампионка.

Тя има 858 победи и 156 загуби в кариерата си, като върхът й в шампионатите от Големия шлем е 367-56.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР