Легендарната френска актриса Катрин Деньов заяви, че мъжете трябва да

...
Легендарната френска актриса Катрин Деньов заяви, че мъжете трябва да
Коментари Харесай

Катрин Деньов: Мъжете имат право да ухажват настойчиво

Легендарната френска актриса Катрин Деньов съобщи, че мъжете би трябвало да бъдат „ свободни да ухажват упорито “ дамите, оповестява Би Би Си (BBC). Тя е една от

100-те известни френски дами, които подписаха отворено писмо, в което предизвестяват за нов „ пуританизъм “ ,

провокиран от последните кавги за полов тормоз.

ЖЕРТВИТЕ НА ХАРВИ УАЙНСТИЙН

В писмото се показва страдание от вълната „ изобличения”, последвали обвиняванията против холивудския продуцент Харви Уейнстейн в обезчестяване и полови злоупотреби с доста дами десетилетия наред.

Самият Уайнстийн отхвърли обвиняванията за секс, който не е бил по взаимно единодушие, само че признава, че държанието му е „ предизвикало доста болежка “.

Мерил Стрийп: Дъстин Хофман прекрачи границата

Обвиниха и Дъстин Хофман в полово посягане

Какво написа в отвореното писмо?

Авторките акцентират, че започнатата в обществените мрежи акция в поддържа на жертвите на секс тормоз е прераснала в метод за обществено предяваване на обвинявания против хора, които в действителност не получават право на ответни дейности и биват приравнени към половите нарушители.

French cinema icon Catherine Deneuve has signed a controversial open letter denouncing the #MeToo movement https://t.co/c8Izhlesl1 pic.twitter.com/QpJMUDY5fN
— Rolling Stone (@RollingStone) January 9, 2018
„ Такова преждевременно правораздаване към този момент докара до жертви, някои мъже се сблъскаха с ограничавания в работата, бяха уволнени, въпреки че постъпката им е била в това, че са докоснали нечие коляно, пробвали са се да откраднат целувка, да приказват на интимни тематики по време на работен обяд или да изпратят известие със полов темперамент на жена, която не отговоря на възприятията им”.

Мерил Стрийп за принуждение над нея: Правех се на умряла, до момента в който бурята отмине

„ Изнасилването е закононарушение, само че

да се опитваш да съблазниш някого, даже да е настойчиво или несръчно, не е закононарушение ,

а галантност и това не е симптом на нападателен мачо”, се споделя в писмото.

Според дамите, подписали писмото, в света има нов „ пуританизъм “. Според тях е належащо да се приказва против злоупотребата с власт, която упражняват някои мъже, само че непрекъснатите и безразборни обвинявания излизат отвън надзор.



В писмото се споделя още, че това основава публично въодушевление, в което жение се възприемат като безсилни, като безконечни жертви:

„ Като дами, ние не се разпознаваме в този феминизъм, който вместо да осъди злоупотребата с власт, приема форма на ненавист към мъжете и към сексуалността” .

Възмутените французойки упорстват, че дамите са наясно, че половият ентусиазъм е по природа див и нападателен. „ Но сме задоволително наясно, с цел да не объркаме неумел опит да ухажваш, някого със полово нападение”, акцентират те.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР