Ледниците се изследват от 15-ина години и не може да

...
Ледниците се изследват от 15-ина години и не може да
Коментари Харесай

Предстои да бъдат изследвани и подводните вулкани на Антарктида, обяви сеизмолог

Ледниците се изследват от 15-ина години и не може да се твърди, че повода за топенето им е единствено световното стопляне. Това стана ясно от думите на геофизика и сеизмолог доктор Гергана Георгиева в ефира на Euronews Bulgaria във връзка завръщането й от българската експедиция на Антарктида. Георгиева добави, че до 2010 година пък е имало увеличение на леда в региона и не може еднопосочно да „ кажем, че ледниците изчезват “.

„ Не е стартирало и проучването на ледника, който е най-близо до българската база на остров Ливингстън “, добави тя. По думите й сега на Антарктида постепенно настава зимата.
Относно сеизмичните процеси, които тя изследва, доктор Георгиева разяснява, че като цяло Леденият континент се счита за сеизмичен, а мястото, където е нашата база, е вулканичен регион. „ Има и подводни вулкани, има и много източници, които следва да изследваме. Самите ледници също имат сеизмична интензивност, ледотресения ги назоваваме, демонстрират ни зони на по-голяма интензивност на самия хладилник “, изясни Георгиева.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР