Ледени дни започват от днес, през цялата седмица до 12

...
Ледени дни започват от днес, през цялата седмица до 12
Коментари Харесай

Започват ледени дни, студът си тръгва на 12 февруари - Общество

Ледени дни стартират от през днешния ден, през цялата седмица до 12 февруари ще е доста студено. Жълт код за негативни дневни температури е разгласен в цялата страната. В 10 области в източната половина на страната е в действие жълт код и за мощен северен вятър, а в област Сливен кодът е оранжев. 

Днес над източната половина от страната ще се задържи най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания сняг. В Западна България ще е без превалявания, със обилни разкъсвания и понижения на облачността. Остават изискванията за виелици и навявания.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, в София – към минус 3 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Над планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. На места ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към минус 8°, а на 2000 метра - към минус 15 градуса. 

Сняг ще превалява и край морето, ще има виелици поради мощния вятър. В морето ще се подвигат талази от 4-5 бала, измежду тях термометрите ще се качат до 8°, а на брега до 2 градуса. 

До края на седмицата февруарският мраз ще владее цялата страна. Във вторник и сряда над Западна и Централна България облачността ще понижава, краткотрайно и до най-вече слънчево. Минималните температури ще се намалят още, тук-там във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат съвсем без смяна. В източните региони ще остане прохладно и най-вече облачно, само че съвсем без превалявания. В четвъртък и петък и в източните региони вятърът ще отслабне, втория ден тук-там и ще стихне. Вероятността за превалявания е дребна, ще има обилни разкъсвания и понижения на облачността до слънчево време. Минималните температури ще останат без основна смяна, дневните ще се покачат с градус-два. През почивните дни вятърът ще се ориентира от северозапад, стоплянето ще продължи. Ще доминира слънчево време.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР