Ледената буря, която връхлетя източната част на Канада, причини смъртта

...
Ледената буря, която връхлетя източната част на Канада, причини смъртта
Коментари Харесай

Буря в Квебек причини смъртта на двама души и милиони останаха без ток

Ледената стихия, която връхлетя източната част на Канада, аргументи гибелта на двама души, а към милион души останаха без електричество в четвъртък, защото паднали дървета блокираха пътища и прекъснаха електропроводи.

Бурята връхлетя Квебек и Онтарио, двете най-населени канадски провинции.

" 1 dead, nearly 1 million still without power after Quebec ice storm "

Been a rough 24hrs with a little one and no heat.
— Marc-André Argentino, PhD (@_MAArgentino)
" Монреал е унищожен ", само че обстановката е " под надзор ", съобщи министърът на стопанската система и енергетиката на Квебек Пиер Фицгибън на брифинг за медиите, откакто метеорологичните предизвестия бяха анулирани.

Въпреки това управляващите приканиха към нерешителност, като посъветваха хората да стоят надалеч от съборени електропроводи и да заобикалят да се разхождат в гористи местности, където дървета, натоварени с лед, могат да паднат.

Жител на Онтарио беше погубен от падащо дърво, а в четвъртък сутринта умря мъж на към 60 години, смачкан от клон, който се опитвал да отреже в двора си, на към 60 км западно от Монреал.

Canada’s two most-populated provinces, Quebec and Ontario, had a massive power outage after they were hit by a strong ice storm that damaged vehicles and cut off streets
— Reuters (@Reuters)
Близо един милион консуматори към момента бяха без ток, множеството в Квебек, само че някои линии бяха възобновени.

Това е най-голямото спиране на електрозахранването в Квебек след ледената стихия през 1998 година, която хвърли провинцията в безпорядък за няколко седмици.

" Това е доста сложен миг за жителите на Монреал, за хората в целия район, които бяха наранени от тази ледена стихия ", съобщи канадският министър-председател Джъстин Трюдо, който беше в Монреал.

Прекъсванията на електрозахранването се дължаха основно на натежали от лед клони на дървета, които се счупиха и повредиха електропроводите.

" През последните 20 години това е най-тежката ледена стихия, която сме имали ", споделя пенсионерът Жан-Марк Грондин пред Агенция Франс Прес.

64-годишният мъж, който живее в централния квартал " Плато " в града, излязъл на открито, с цел да ревизира електрически трансформатор, който се запалил, откакто върху него паднало дърво.

На няколко метра от него служащи се трудеха с триони в ръка, с цел да отрежат падналите дървета, блокиращи пътищата.

" Ще отнеме няколко седмици, с цел да почистим целия град ", сподели Самуел, общински чиновник, който не назова семейството си.

Центровете за незабавна помощ одобряваха поданици без ток, до момента в който температурите се колебаеха към нулата.

" За страдание можем да мислим, че с изменението на климата през идващите години ще има от ден на ден и повече събития от този вид ", съобщи министър председателят на Квебек Франсоа Лего. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР