Лед в отношенията между България и Русия, двустранния диалог е

...
Лед в отношенията между България и Русия, двустранния диалог е
Коментари Харесай

Председателят на форум България-Русия иска равноправни икономически връзки

Лед в връзките сред България и Русия , двустранния разговор е зациклил, имаше възобновяване на разговора от предходната година със срещата на президента Радев с Путин на най-високо равнище , само че този разговор би трябвало най-накрая да придобие съответни форми, разяснява пред БТВ ръководителят на конгрес " България-Русия " Светлана Шаренкова.

" В България всички споделят, че би трябвало да има положителни връзки с Русия и би трябвало да се развиват равноправни стопански връзки , само че действително водената политика е неразбираема ", изяснява тя.

Според Шаренкова, през последните 15-20 години българската политика към Русия е антинационална .
 Българо-руският разговор възстановявал доверието сред Европейски Съюз и Русия, убеждава Радев
Българо-руският разговор възстановявал доверието сред Европейски Съюз и Русия, убеждава Радев

Всички ние сме имали интерес от това

Българските политици заблуждават съветската страна, че желаят естествени, прагматични връзки , само че заблуждават и българското публично мнение, добавя тя.

" Фактите са такива, че няма нито един план от по този начин наречения " Голям шлем ", който преди 11 години беше подписан, а всичко се измести към Турция, където сега се строи " Турски поток ", както и се строят две атомни централи ", разяснява Шаренкова.

България вместо да бъде енергиен център на Балканите, ще се трансформира в консуматор .
 Преносът на газ ни се поставя, отсече Борисов пред Медведев
Преносът на газ ни се поставя, отсече Борисов пред Медведев

Има крупни планове, за които би трябвало да се поговори, сподели Медведев

Българските политици би трябвало да стартират да мислят като като част от една по-голяма европейска общественост , а терзания в връзките ни с Русия постоянно ще има, постоянно е имало, разяснява политологът Георги Киряков.

" В рамките на Европейски Съюз ние би трябвало да развием връзки с Русия, такива каквито са равноправни и взаимноизгодни за нас ", добавя той.

Според него е добре да се материализира визитата на Медведев , само че въпросът е каква ще е цената за това , тъй като в случай че не е преференциална и не е пазарна, ние нямаме сметка от никакво материализиране.
 Руски шамар - газ, но
Руски шамар - газ, но " нет "

Товарищ българска попара не сърба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР