Лечението в Национална онкологична болница Дева Мария“ е изцяло покрито

...
Лечението в Национална онкологична болница Дева Мария“ е изцяло покрито
Коментари Харесай

Най-прецизната лъчетерапия в България работи в Бургас

Лечението в Национална онкологична болница „ Дева Мария “ е напълно покрито от НЗОК

Вече два месец най-прецизната лъчетерапия в България е налична за пациентите с онкологични болести в Бургас. Отделението по лъчелечение на национална онкологична болница „ Дева Мария “ отвори порти при започване на годината под управлението на доктор Емилия Барша и за малко време съумя да се потвърди като водещ център в Югоизточна България.

„ В актуалния свят на медицината, нововъведенията играят основна роля в битката против онкологичните болести.  Лъчетерапията е една от тези напредничави техники, която освен трансформира метода, по който се лекуват болести като рак, само че също по този начин може да усъвършенства доста качеството на живот на пациентите. В нашето поделение предлагаме на пациентите най-съвременните способи и техники, съобразени с най-високите международни стандарти, като всичко това е напълно покрито от НЗОК. “ изяснява доктор Барша.

В отделението е внедрен един от четирите в Европа линейни ускорители Varian Edge. Системата за радиохирургия EDGE™ е най-авангардната технология на водача в лъчелечението – американския производител Varian Medical Systems.  Тя съставлява извънредно комплициран, високотехнологичен комплекс, в който са внедрени най-модерните технологии за лъчетерапия. 

Тя предлага най-широката гама от благоприятни условия за терапия, профилирана е за използването на стереотактична радиохирургия и е проектирана по този начин, че да се оправя със най-сложните клинични случаи, познати в клиничната процедура. EDGE™ интегрира синхронизиране на дишането, следене в действително време, приемане на изображения и използване на терапия, предоставяйки опция за използване на най-новите и водещи в международен мащаб техники за терапия – IMRT, RapidArc®, Gated RapidArc®, като e профилирана и ориентирана към използването на стереотактична радиотерапия на тяло (SBRT) и стереотактична радиохирургия (SRS). Това комбиниране на съоръжение за стереотактична радиохирургия и на преносими цели, копланарно и некопланарно автоматизирано облъчване, стереотактична радиотерапия с по- високи фракционни дози, а също и типичен случаи на лъчелечение от една страна, плюс HD колиматор от друга, е неповторимо като апаратура. Комбинацията от тези характерности е без аналог в света.

Освен софтуерните нововъведения, значима роля за сполучливо използване на лъчетерапията в Националната онкологична болница „ Дева Мария “ играе и квалифицираният и умел медицински екип. Специалисти по лъчелечение и рентгенови лаборанти съчетават своите познания и умения, с цел да дават на пациентите индивидуализирано лекуване, отговарящо на техните потребности и характерни случаи.

Едно от огромните преимущества на отделението по лъчелечение в Национална онкологична болница  „ Дева Мария “ е това, че поради извънредно прецизният график, пациентите не чакат за старт на своята терапия, а достъпът е извънредно улеснен. Единственото, което искащите да стартират лекуване би трябвало да създадат, е да запишат своя час за консултация с доктор Емилия Барша на тел. 056 89 62 62 или онлайн на www.devamaria.com

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР