Лечението с пиявици, наричано хирудотерапия, е популярно още от древността.Учени

...
Лечението с пиявици, наричано хирудотерапия, е популярно още от древността.Учени
Коментари Харесай

Пиявици изсмукват главоболието

Лечението с пиявици, наричано хирудотерапия, е известно още от древността.

Учени са намерили рисунки на кръвосмучещи върху пирамидите на фараоните в Египет. Говори се също, че Клеопатра ги е употребила, като терапия за подмладяване. С течение на времето обаче са откривани от ден на ден резултати на тяхната слюнка, които сполучливо въздействат при разнообразни признаци, болести и диагнози. Пиявици могат да се слагат по цялото тяло даже и в интимната зона. Броят на животинките сложени върху кожата ни, както и броят на сеансите, които се постанова да проведем, зависи напълно от недоволствата, само че също по този начин дефинира и крайната цена. В множеството клиники у нас, в които се ползва хирудотерапия едно посещаване излиза сред 40 и 140 лева

Този тип лекуване е безусловно безвредно, в случай че се ползва в лечебно заведение. Причината е, че клиниките употребяват единствено медицински пиявици, които са отглеждани в стерилни ферми в чужбина и се продават със документ. След като животинката се употребява за терапия пък, тя се унищожава незабавно пред очите на пациента, с цел да се избегне преместването на болест посредством кръвта. Продължителността на един сеанс е от няколко минути до няколко часа. Това зависи главно от мястото на което е сложена пиявицата. Слузестото творение може да изсмуче 5-6 пъти повече кръв, по отношение на личното си тегло, което е приблизително сред 1 и 6 грама.

Хирудотерапията оказва помощ сполучливо при главоболие, само че се ползва и при десетки други недоволства. С пиявици се лекуват пациенти със сърдечносъдови болести, като инфаркт и инсулт. Освен това лечението е ефикасна при разширени вени, хемороиди, тромбози, очни болести като глаукома. Използва се за нормализиране на кръвната захар и кръвното налягане, както и за изтриване на пресни белези от интервенции. Според някои от специалистите по хирудотерапия могат да оказват помощ и при неплодородие когато повода са сраствания. Пиявиците имат необикновен лековит резултат при артрози и дискови хернии. Действат добре също ри болести на гръбначния дирек.

Изцерителният резултат на хирудотерапията се състои в три секрети на механизмите, с които пиявиците лекуват. Те са рефлектолен, машинален и биологичен. Рефлекторният механизъм е подобен с този при акупунктурата, защото е ориентиран към стимулиране на биологично дейни точки в тялото. Механичното деяние се показва в облекчение на локалния кръвоток благодарение на пиявиците и работи пречистващо за организма. Биологичното деяние пък се обезпечава с помощта на съществуването на цяла гама биологично дейни субстанции в слюнката на пиявиците.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР