Лечение със суперкръв Още по темата Какво друго по света:

...
Лечение със суперкръв Още по темата Какво друго по света:
Коментари Харесай

Какво друго по света: няколко любопитни идеи

Лечение със " суперкръв "

Още по тематиката
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

Домашен тест за ракови заболявания; Биофилм заменя найлоновите опаковки
9 мар 2018
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

Първата мобилна мрежа на Луната; Роботи събират реколтата без човешка намеса; Първият трансформиращ се спътник
2 мар 2018
Базирайки се на познатия принцип, при който лекаррите употребяват модифицирани T-лимфоцити от имунната система на пациентите, с цел да се борят с ракови болести, откривателите от започващата здравна компания Rubius Therapeutics създават терапия за лекуване на тежки болести въз основата на алените кръвни кафези. По принцип те се употребяват за транспорт на О2 в човешкото тяло, само че учените ще се опитат да разширят техните функционалности.



Изпълнителният шеф на компанията Торбен Нисен назовава новия способ " суперкръв ". При него алените кръвни кафези се трансформират по този начин, че в тях се прибавят избрани протеини, приспособени за лекуване на тъкмо избрани заболявания. След като се вливат назад в кръвоносната система, тяхното количество няма да надвишава 1% от кръвта на пациента.

Първоначално Rubius Therapeutics възнамерява да употребява " суперкръвта ", с цел да замества изчезнали ензими в телата на пациенти, страдащи от редки заболявания, както и с цел да лекува рак, остри автоимунни заболявания и диабет вид 1. За разлика от лечението с Т-лимфоцити лекуването с модифицирани червени кръвни кафези не би трябвало да е персонализирано, прибавят от компанията. Според учените е нужен единствено един повсеместен донор с кръвна група вид " нула негативна ", с цел да се обезпечат дози за " стотици хиляди разнообразни пациенти ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР