Лечение на висок холестерол с напитка от магданоз и лимони.

...
Лечение на висок холестерол с напитка от магданоз и лимони.
Коментари Харесай

Вода, магданоз и лимон за понижаване нивата на холестерола

Лечение на висок холестерол с напитка от магданоз и лимони.

Този лек постоянно се предлага от лекарите при висок холестерол.

Всяко повишение на равнищата на холестерола усилва риска от сърдечни болести.

Ако търсите здравословен метод за лекуване на висок холестерол и унищожаване на непотребните мазнини, тази напитка е вярното решение за вас.

Необходими съставки:
1 литър минерална вода
2 връзки магданоз
3 лимона
сода за самун

Приготвяне:
Измийте лимоните и ги изтъркайте със сода за самун. Изплакнете и нарежете на ситно с кората. Измийте и отцедете магданоза, след което го нарежете на ситно. Сложете всички съставки дружно в огромен буркан или кана и залейте с водата. Затворете и оставете за една нощ. Разклатете сместа на идната заран и изпийте 100 мл (затоплете течността до стайна температура). Пийте всеки ден, до момента в който не изпиете цялата напитка.

Какво съставлява холестеролът и по какъв начин е обвързван с атеросклерозата?
Холестеролът е стероидно съединяване, което се разгражда до мазнини. Тъй като холестеролът взе участие в производството на жлъчни киселини, полови хормони и надбъбречни хормони, той е от значително значение за естественото действие на организма.

Холестеролът се транспортира в кръвта, носен от протеини (протеини) в плазмата, изграждайки комплекс, наименуван липопротеин.

Има два типа липопротеини:
-така наречените липопротеини с ниска компактност. “Лош ” холестерол (LDL), които носят висока централизация на холестерол – “добър ” холестерол (HDL) – липопротеини с ниско наличие на холестерол.

LDL придвижва холестерола в кръвоносните съдове и основава в тях атероматозни плаки, които предизвикват свиване на лумена на кръвоносните съдове и по този метод водят до сърдечни, мозъчни и други болести.

HDL, въпреки това, основава еластичността на кръвоносните съдове и неналичието му в тялото прави кръвоносните съдове твърди и нееластични. Почти 2/3 от холестерола се синтезира в черния дроб (800-900 милиграма), а единствено 1/3 се гълтам с храната.

Атеросклерозата е развой на отсрочване на мазнини във вътрешната стена на огромните и междинните артерии. В началото това са дребни кристали холестерол, които последователно образуват плаки, които стесняват лумена на кръвоносния съд. Това е последвано от фиброза и сгъстяване на съдовата стена. Тези промени в кръвоносните съдове водят до формиране на кръвен съсирек или до положение, известно като тромбоза.

Има доста аргументи за атеросклероза, като най-честата е нарасналата централизация на липопротеин с ниска компактност (LDL) холестерол. Факторите, които водят до нараснал риск от развиване на атеросклероза, са разграничени на две групи:

Вижте още: С тази зелева чорба ще свалите непотребните килограми

– модифициращи фактори – пушене, физическа интензивност, диета и други
– немодифициращи фактори – пол, възраст, генетични фактори
– други фактори – диабет, затлъстяване, нараснали равнища на LDL, хомоцистеин, триглицериди, пикочна киселина и други субстанции в кръвта, хипертиреоидизъм и други положения.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР