Лечение на ставите с билки Смесете в равни части натрошена

...
Лечение на ставите с билки Смесете в равни части натрошена
Коментари Харесай

Лечение на ставите и гръбначния стълб: Няколко проверени рецепти

Лечение на ставите с билки

Смесете в равни елементи натрошена кора от върба, корен от магданоз, цветове от черен бъз и листа от коприва. Залейте супена лъжица от тази примес в термос с 0,3 литра вряла вода, оставете за 2-3 часа, прецедете, прибавете мед на усет и пийте топло по половин чаша 2 пъти дневно 20 минути преди хранене. Курсът на лекуване е месец. Направете отмора и повторете курса за седмица. След всеки три седмици лекуване правете отмора от една седмица.

Най-добрата билка е блатният петолистник. Залейте 100 г смлени стъбла с 1 литър водка. Оставете на мрачно място в продължение на 3 седмици. Прецедете. Съхранявайте на мрачно и хладно място. Приемайте по 1 супена лъжица (можете да смесите с 1/4 чаша топла вода) 2 пъти дневно на празен корем.

Можете да приемате храна 30 минути по-късно. В първите дни от приема, заболяването може да се обостри. Но не се тормозете. Точно също толкоз бързо може да пристигна изцелението. Трябва да изпиете най-малко два литра от инфузията. Противопоказание – бременност.

Петолистникът може да се употребява и под формата на водна запарка. Залейте с 0,5 литра вода 1 супена лъжица стъбла от петолистник, варете на слаб огън за 1 – 2 минути, оставете да престои за час, прецедете. Пийте денем на две или три дози. Пийте на празен корем и приемайте храна най-малко 20-30 минути по-късно. Курсът на лекуване е месец. Направете отмора за седмица и повторете курса на лекуване. И по този начин няколко курса.

Необходимо е да приложите и външно лекуване на ставите. Тоест да се мажат болните стави или гръбначния дирек със специфични мехлеми.

1. Необходими са ви 200 грама смлени пити от слънчоглед, залейте ги с 1 литър водка, прибавете 20 грама бебешки сапун, надробен на ренде. Поставете на мрачно място за 10 дни. Прецедете. Разтривайте възпалените стави или прешлени с готовата смес заран и вечер. Увийте с нещо топло за известно време.

2. Необходими са ви картофени кълнове от 5 до 6 сантиметра. Смелете ги в месомелачка, залейте с водка 1:2. Настоявайте на мрачно място в продължение на 10 дни, като разклащате всеки ден. Прецедете. Разтривайте мъчителните стави или прешлени 2 – 3 пъти дневно.

Вижте още: Сода и ябълков оцет против инфекции на пикочните пътища

3. Смелете цъфтящи глави на глухарче, залейте ги с водка в съответствие 1:1, оставете на мрачно място за 2 седмици, прецедете. Намажете ставите или прешлените с смес за 1-2 минути, по-късно разтривайте, до момента в който стартира да пари и загрейте добре.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР