Лечение на онкологичните заболявания на ново, по-високо ниво, обещават лекарите

...
Лечение на онкологичните заболявания на ново, по-високо ниво, обещават лекарите
Коментари Харесай

Направиха първа копка на новата сграда на онкологичния център в Бургас

Лечение на онкологичните болести на ново, по-високо равнище, дават обещание лекарите от Комплексния онкологичен център в Бургас. Това ще стане допустимо с с построяването на новата постройка на болничното заведение, която се намира единствено на метри от в този момент съществуващата на бул. „ Демокрация " 86.
На символичното начало за изграждане на постройката, проф. Бозов, който е шеф на КОЦ Бургас сподели:
" Това е един план, който ще способства за развиването на медицината в Бургас и югоизточния район и ще помогне на хилядите онкоболни. В района те са 30 000 и напъните на медиците са ориентирани към по-добро и качествено лекуване ". 

Проектът се състои от двуетажна постройка. На първия етаж ще бъде ситуиран уред за позитрон емисонна компютърна томография, който съчетава най-новите благоприятни условия за хибридна диагностика на туморните болести. Апаратът ще разреши да се диагностицират освен онкозаболявания, само че и да се наблюдава интервала на лекуване, да се види доколко са унищожени туморите и по-късно да се подходи още по-насочено към унищожаването на появили се дребни метастази. На втория етаж на постройката ще се намира уред, който ще дава опция да се диагностицират онкологичните болести в цялото тяло. По този метод, в случай че има такива в костите или в меките тъкани, лекарите ще могат да ги диагностицират и лекуват.
Апаратурата за брахитерапия ще даде опция в битката с рака да се запазят тъканите в съседство до лекувания орган. Този способ е използван при рака на простатата, на яйчниците, на гърдата и други. 
Срокът за реализация на плана е две години . Строителната компания е дала обещание да построи постройката за девет месеца, апаратурата ще бъде доставена за четири месеца, след което ще бъдат получавани съответните лицензи за нейното потребление.
В целия интервал на подготовка на плана, от КОЦ Бургас са си сътрудничели с общината, градския фонд за районно развиване, общинския съвет. Кредитът, който болничното заведение е изтеглила, е на стойност седем милиона лв., който ще бъде изплащан за 12 години.
На първата копка на новата онкоболница, участваха общински съветници, лекари, кметът на Бургас и негови заместници, медицински служащи и жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР